Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinheim grote winnaar op Jelly Oosting Memorial Toernooi

Door op woensdag, 7 februari, 2024 - 11:23

softball-1354947_1280.jpg

Het Jelly Oosting Memorial Tournement van het afgelopen weekend (3 en 4 februari) was een groot succes. Niet alleen verheugde de organiserende Stichting Softbaldino zich op een brede deelname, ook de sportieve prestaties lagen op een hoog niveau.

De teams lieten, zowel bij de categorie U18 als de U15, softbal zien om van te smullen. Prachtige honkslagen, werden afgewisseld met fantastische vangballen en agressief honklopen. De pitchers maakten het de slagvrouwen moeilijk. Maar ook de catchers wisten diverse “steals” naar het tweede honk te voorkomen. Regelmatig waren er “plays” om van te smullen.

De opleidingen van Blue Angels, van softbal goeroe André Prins, Kinheim, Herons en Tex Town Tigers staan garant voor het betere jeugdsoftbal in Nederland en leveren dan ook verschillende meiden aan de nationale selecties.

Vanaf het begin tot het einde van het toernooi kon het publiek genieten van enerverende wedstrijden. Aan alles was te zien dat de meiden er zin in hadden om er een mooie happening van te maken en dat gaf een enorm fijne sfeer in de hallen van het indoorcentrum in Veendam.

Hoofdsponsor van het toernooi was Zechstein Minerals. Dit internationale bedrijf maakte het mogelijk dat het toernooi kon worden gespeeld.

Alle wedstrijden en de prijsuitreikingen werden met kwalitatief mooie beelden door de webstream van SDTV van Hans en Erica Vleugels op YouTube uitgezonden. Op het moment van schrijven hadden al zo’n 3000 kijkers van de beelden kunnen genieten. Voor mensen die het evenement hebben gemist: de wedstrijden staan op genoemde stream.

Bij de prijsuitreikingen loofde softbal international Dinet Oosting, Zechstein Minerals, de umpires, de vrijwilligers, de webstream van SDTV, de ouders van de speelsters, die toch steeds maar voor vervoer moeten zorgen en natuurlijk de speelsters voor hun inbreng. In een dankwoord prees André Prins de familie Vleugels en Oosting voor de hun inzet om het softbal in Nederland te promoten.

In beide categorieën was Kinheim, uit Haarlem, de grote winnaar.

Stand U18

  1. Kinheim
  2. Blue Angels A
  3. Blue Angels B
  4. Herons
  5. Tex Town Tigers

Stand U15

  1. Kinheim
  2. Tex Town Tigers A
  3. Tex Town Tigers B
  4. Blue Angels

Volgend jaar hoopt de stichting Softbaldino het JOMT op 1 en 2 februari 2025 te houden.