Nieuws, Sport

Voetbalnostalgie in Parkzicht: Leve de Langeleegte



IMG-20240410-WA0007.jpg

Door Jesse Smit

Vrijdagavond 3 mei 2024 staat Brouwhotel Parkzicht geheel in het teken van BV Veendam.

Deze avond wordt een theatrale lezing, geheel geregisseerd en bedacht door Enschedeër Eddy van der Ley.

Eddy van der Ley heeft al een aardig CV. Hij heeft een aantal boeken geschreven over bijvoorbeeld toptrainer Gertjan Verbeek, arbiter Bas Nijhuis en oud-voetballer (ook wel te noemen realityster) Andy van der Meijde. Daarnaast is van der Ley journalist geweest bij het AD, en staat hij in de boeken als programmamaker en presentator.

Van der Ley , die zelf regelmatig in de regio Veendam komt, merkte dat er in de Veenkolonie een enorm verlangen heerst naar het gevoel dat ze kregen in het stadion. De presentator is bekend met het maken van theatercolleges en zeker met de categorie sport. Zo kwam hij dus op het idee een avond te organiseren voor de belangstellenden. De club is niet meer, maar de herinneringen blijven.

Van der Ley spreekt zelf over een nostalgische avond, het gaat voelen als een reünie voor de BV Veendam liefhebber. Een avond vol met de beste anekdotes, muziek en melancholische beelden.

Een rasechte Veendam fan komt langs om een deel van de muziek te verzorgen.

De anekdotes worden verzorgd door o.a. oud-spelers en trainers van de club.
Eddy van der Ley ontvangt in Parkzicht clubiconen als Theo ten Caat, Angelo Cijntje, Gerard Wiekens, Jan Korte, Henk de Haan en Joop Gall.

Niemand minder dan ex-Veendammer Johan Derksen zal via beeld anekdotes overbrengen en van der Ley heeft ook quotes van hem verzameld. Derksens liefde voor de club is nog altijd groot en er was zelfs sprake van dat hij de rol van algemeen directeur bij de club op zich zou nemen…

Van der Ley heeft ook inzichten gevraagd bij huidig trainer van FC Twente Joseph Oosting, die natuurlijk ook een verleden heeft bij Veendam.

Ook aanwezig is de auteur van tweeluik ‘De Langeleegte huilt’ Klaas Fleurke

Het belooft een geweldige voetbalavond te worden, waar de nostalgie heerst en hier en daar melancholie dankzij de fraaie beelden. Van 20.00 tot 23.30 uur in Brouwhotel Parkzicht. (Zaal geopend om 19.00 uur)

Tickets zijn te bestellen via captainticket.nl