Agenda

Blueprint met Ted Russell Kamp en Sunken Lands



Datum: 
vrijdag 19 april 2024 17:00 tot 19:00

 

bleuprint.png

Op vrijdag 19 april vindt vanuit de foyer van theater vanBeresteyn in Veendam een live aflevering van het programma Blueprint plaats. De gasten in deze aflevering zijn Ted Russell Kamp en Sunken Lands.


Ted Russell Kamp
Ted Russell Kamp uit Los Angeles is één van de hardst werkende artiesten in de muziekscene. Behalve bassist in de band van Shooter Jennings (zoon van Waylon Jennings), is hij ook singersongwriter, sessiemuzikant en producer. Hij heeft zijn eigen studio , The Den, in LA waar hij zijn eigen albums en die van collega artiesten opneemt. Onlangs kwam zijn elfde album ‘California Son” uit met heerlijke Californische countryrock. In april toert Ted weer door Europa en is voor de derde keer ook weer te bewonderen tijdens een live sessie in Blueprint. Als sessiemuzikant is hij gewend om met andere artiesten te spelen en het zal me niet verbazen als hij ook een aantal nummers met Sunken Lands gaat spelen, die ook op de affiche staat van deze live aflevering van Blueprint.


Sunken Lands
Sunken Lands is één van de beste ‘nieuwe’ americana / alt-country bands in Nederland en dat ze uit onze eigen regio komen is natuurlijk iets om trots op te zijn. Ze brengen eigen werk dat zich ergens bevindt tussen Waylon Jennings en Drive-By Truckers. De meeste nummers zijn geschreven door drummer Jaap Vissering en zanger / gitarist Edwin Jongedijk. Outlaw country, ‘sadsongs’ gespeeld door vijf muzikanten die hun sporen hebben verdiend bij bands en artiesten als Taneytown, Hannah Mae, Mooi Wark, Bertolf, Swinder, Slow Movin’ Outlaws en vele anderen… De naam Sunken Lands refereert naar de (ontgonnen)
veengebieden in Zuidoost Groningen- en Drenthe. Tevens is “The Sunken Lands” een lied van Rosanne Cash (over het gebied waar haar vader Johnny Cash is geboren). Vorig jaar was Sunken Lands, samen met Marcel Scherpenzeel de hoofdact tijdens het 25 jarig jubileum festival van Blueprint in theater vanBeresteyn in Veendam. En wellicht een jamsessie met Ted Russell Kamp?


Datum: vrijdag 19 april
Waar : Foyer vanBeresteyn, Museumplein 5a, Veendam 
Tijdstip: 17:00 – 19:00
Toegang: Gratis