Aeolus pakt op karakter punt bij FHC

Verwikkeld in de strijd om een langer verblijf in de  1e klasse mogelijk te maken, namen de handbalsters een belangrijk punt mee op de terugreis naar Wildervank. Na een ruststand van 10-9 eindigde een enerverend treffen uiteindelijk in 21-21.

De gasten kenden echter een matige start, stonden al vroeg in het duel met 3-0 achter, en hadden vooral in de dekking weinig grip op het thuisspelende FHC. Bij Aeolus schakelde men over op een defensieve variant en vanaf daar vochten de Wildervanksters zich terug in de wedstrijd. In de aanval had  Aeolus tot dat moment moeite om doeltreffend te zijn omdat het positiespel te wensen over liet. Maar ook in offensief opzicht wist Aeolus zich op te richten na een matige start van die 1e helft.  Zo stond het in de 20e minuut 7-5 en bleef de formatie uit Wildervank in het spoor van de ploeg uit Stiens. Bij het rustsignaal en een tussenstand van 10-9 was de achterstand nog minimaal.

Bij Aeolus werd het gevoel dat er mogelijkheden tegen de Friese middenmoter lagen steeds sterker. Dat gevoel werd in het 2e bedrijf omgezet in daden. De Oost-Groninger equipe beet zich vast in de tegenstander en er ontstond een gelijk opgaand treffen dat alle kanten op kon. Dat soort wedstrijden worden maar al te vaak beslist op details en ook dit duel bleek daarop geen uitzondering. Zo stopte Anne Pater op fraaie wijze, en op een cruciaal moment, een strafworp van FHC. Daarnaast wist Daniëlla Zuidema voor Aeolus feilloos alle toegekende strafworpen wel te verzilveren. In de defensie toonden de gasten, met Chantal Kampijon, Margo Beer, Annelie Ruiters en Kimberley van der Laan als sterk middenblok, een uitstekende wedstrijdmentaliteit, en dat werd beloond. Tussenstanden van 12-12 in de 40e, en 16-15 in de 50e minuut, maken duidelijk dat Aeolus op het vinkentouw bleef zitten. Met treffers van o.a. Hedy Oostenbrink, Irene Mik, Leona Hut en Elsa Brouwer bij de gasten, stond het in de laatste minuut 20-20. In de laatste 30 seconden pakte de thuisploeg wederom een voorsprong en mocht Aeolus voor de laatste keer in de achtervolging. In tegenstelling tot voorgaande duels wist de ploeg nu wel de rust te bewaren. En daar waar FHC zich al stiekem een beetje rijk dacht te rekenen schoot Hedy Oostenbrink 4  seconden voor het eindsignaal de Friese illusies aan diggelen met haar late, en dik verdiende, gelijkmaker.

Doelpunten Aeolus; Daniëlla Zuidema 10x, Hedy Oostenbrink 5x, Elsa Brouwer 2x, Kimberley van der Laan 1x, Leona Hut 1x, Annelie Ruiters 1x, Irene Mik 1x.