Aeolus weet thuis niet te winnen van HVC

Foto René Zuidema

De handbalsters uit Wildervank speelden aanvankelijk nog een prima 1e helft en haalden de rust met een nipte achterstand (12-13). De thuisploeg liet echter een matige 2e helft volgen en verloor uiteindelijk met 16-27.

De Wildervankster formatie kwam uitstekend uit de startblokken, had ook het initiatief in die beginfase, en stond in de 10e minuut op een 4-3 voorsprong. De dekking stond grote delen van dat eerste halfuur prima, en aanvallend wist de ploeg de ruimte in de dekking van HVC regelmatig te benutten. Enkele slordigheden in de passing, en een handvol momenten van onachtzaamheid in de dekking, zorgden ervoor dat de gasten het initiatief over wisten te nemen. Ondanks de scores van Daniëlla Zuidema en Elsa Brouwer aan de kant van Aeolus, stond de Drentse formatie via 6-7 in de 20e minuut, op een kleine voorsprong bij rust (12-13).

In de pauze werd er bij de thuisploeg op gehamerd om de momenten van geforceerde passing eruit te halen en de aanvallen lang uit te spelen.

Ondanks die afspraken ging het binnen tien minuten na rust fout bij de thuisformatie. De gemaakte afspraken werden te vaak niet nagekomen en plotseling stond het in de 40e minuut 13-17 voor HVC. Aeolus schakelde om naar een defensievere speelstijl in de dekking en dat leek meer zijn vruchten af te werpen. De inzet en de absolute wil om het spelbeeld te laten kantelen was bij Aeolus zeker aanwezig. Maar aan de andere kant ging het in aanvallend opzicht alles behalve naar wens. De Wildervanksters speelden te geforceerd in vrijwel alles. Afronden, passing, geforceerd zoeken naar de cirkelloper en aanvallen niet uitspelen. Daarnaast  kwam de Oost-Groninger equipe in grote delen van die 2e helft de afspraken niet na. Daar kreeg de ploeg ook prompt de rekening voor gepresenteerd. Balverlies leidde meerdere keren tot een snelle tegenaanval en HVC profiteerde optimaal. Omdat men bij Aeolus ook in de afronding te vaak het vizier niet op scherp had staan stokte ook de productie van eigen doelpunten. Uiteindelijk kon men in dat 2e bedrijf slechts vier treffers aan laten tekenen. De gasten wisten vervolgens het duel redelijk simpel uit te spelen en trokken met 16-27 aan het langste eind.

Scores Aeolus; Elsa Brouwer 6x, Daniëlla Zuidema 6x, Chantal Kampijon 1x, Kimberley van der Laan 1x, Laura Hofstede 1x, Annelie Ruiters 1x.