Sport

Bijzonder moment voor ZPC Bubble



IMG_5673.jpeg

Vrijdagavond was een bijzonder moment voor 17 zwemmers en zwemsters van de recreanten afdeling van ZPC Bubble. 

De Techniekschool sloot het techniek blok vlinderslag af. Waarna de techniek diploma’s in ontvangst werden genomen. En voor de Techniekacademie werd een techniek wedstrijd vlinderslag georganiseerd. Nadien mochten enkele zwemmers een techniek diploma goud, zilver of brons in ontvangst nemen. Alle zwemmers en hun trainers konden trots terugkijken op deze succesvolle avond. Die met een heerlijk ijsje werd afgesloten.

De Techniekschool is voor de beginnende zwemmers, die de zwemslagen en de basisbeginselen van het zwemmen goed willen leren. Instromen kan iedere jonge zwemmer met een A en B-diploma. In maximaal twee jaar tijd, leren de kinderen de basistechnieken van de rugslag, de borstcrawl, de schoolslag en de vlinderslag. In ieder blok wordt aandacht besteed aan een zwemslag. Het kind zwemt in één baan met andere kinderen, van (ongeveer) hetzelfde niveau. Aan het eind van een techniekblok bekijkt de trainer voor ieder kind of het voor de zwemslag de juiste techniek beheerst, die horen bij het betreffende niveau. Als dat het geval is, dan gaat het kind door naar het volgende niveau. en ontvangt een techniekdiploma.

Informatie Techniekacademie
Vanuit de Techniekschool stroomt het kind bij ZPC Bubble door naar de Techniekacademie. In de Techniekacademie moet de basis gelegd worden voor een carrière in het wedstrijdzwemmen. Aan het einde in de Techniekacademie moet het kind de basistechniek van de vier zwemslagen beheersen, alsmede van starts en keerpunten. Bovendien moet het kind met alle trainingsvormen kennis gemaakt hebben. Gedurende deze periode wordt het kind vertrouwd gemaakt met wedstrijdzwemmen. Ook tijdens deze wedstrijden staat het 'leeraspect' centraal. 

Aan het eind van een techniekblok wordt er een techniekwedstrijd georganiseerd. Tijdens deze techniekwedstrijd worden 12  beheersingscriteria beoordeeld. Op elk onderdeel kun je punten verdienen. van 1 t/m 5. De score van elk onderdeel worden bij elkaar opgeteld. De eindscore bepaalt of je goud, zilver of brons verdiend.