Aeolus komt zwakke start niet te boven

DSC_8863_0.JPG
Foto René Zuidema

In de uitwedstrijd tegen HVE2000 uit Erica kenden de handbalsters uit Wildervank een uiterst moeizame start. Zwak afronden, balverlies, en zoekende in de dekking naar de juiste afstemming, leverde de gasten maar liefst een 7-0 achterstand op binnen 8 minuten.

Ondanks dat dramatische begin richtte de ploeg zich op en knokte zich op imponerende wijze terug in de wedstrijd. Meer rust in de aanval leverde ook direct veel meer rendement op in de afronding. Daarnaast zagen de Wildervanksters ook in defensief opzicht kans om de offensieve dadendrang van de thuisploeg steeds vaker te beteugelen. Aan de hand van de veelvuldig scorende Hedy Oostenbrink, Daniëlla Zuidema, Elsa Brouwer, en de zussen Laura en Annelie Ruiters wist de Oost-Groninger formatie de afstand tot HVE te verkleinen. Bij een tussenstand van 9-6 in de 20e minuut waren beide ploegen meer in balans en ging het voor Aeolus van redelijk kansloos terug naar een echte wedstrijd. Prettige bijkomstigheid voor de ploeg uit Wildervank was de constatering dat maar liefst 8 speelsters een aandeel hadden in het aantal doelpunten.

Desondanks zag HVE2000 kans om dat verschil van drie treffers tot aan de rust vast te houden. Halverwege gaf het scorebord een tussenstand van 13-10.

DSC_8861.JPG

Aeolus vocht in het 2e bedrijf voor wat het waard was, naderde de tegenstander af en toe tot op twee treffers, maar zag hierbij geen kans om dat laatste stukje aansluiting tot stand te brengen. Ondanks een handvol fraaie goals en uitgespeelde mogelijkheden bleef het verschil tussen de contrahenten net te groot. De Drentse formatie wist in de 40e minuut bij 19-15 te afstand te vergroten naar vijf en dat gat wist Aeolus niet meer te overbruggen. De thuisploeg trok uiteindelijk met 30-26 aan het langste eind.

Maar in de strijd tegen lijfsbehoud liet een volop strijdende Wildervankster formatie zien dat er met deze ploeg nog terdege rekening gehouden dient te worden in het restant van de competitie. Zeker wanneer, zoals in dit treffen, de jongere speelsters steeds vaker hun verantwoordelijkheid weten te nemen.

Doelpunten Aeolus; Hedy Oostenbrink 6x, Laura Ruiters 5x, Elsa Brouwer 4x, Daniëlla Zuidema 4x, Annelie Ruiters 4x, Kimberley van der Laan 1x, Zoë van Dijk 1x, Kimberley Smits 1x.