Sport

Uitstekende start Judo 53° Noord



9734c1aa-58ea-46a1-9ca0-763f92895c1a.JPG

Judo 53 ° Noord is actief het nieuwe jaar begonnen. De Judoschool organiseerde in de kerstvakantie een trainingskamp in de eigen dojo in Veendam. Er kwamen maar liefst 100 judoka’s van verschillende clubs naar de Parkstad om daar samen te trainen.

Het was een prima voorbereiding voor het Open Rotterdams Kampioenschap in het eerste weekend van januari. Op dit door de judobond aangewezen meetmoment voor junioren kwamen de judoka’s sterk uit de startblokken. Er was goud voor Thijs Hensens en Sven van Oostrum. Brons werd behaald door Leon Fransens en Quinten van der Veen. Helaas kon Milou Hendriks vanwege een blessure niet meedoen. De jonge Eva Hangyi kwam nog tot een uitstekende 7e plaats.

Na het toernooi in Rotterdam vertrok trainer Marcel Joling met een groep naar het Spaanse Valencia voor een trainingsweek. De judoka’s hebben hier met 2-3 trainingen per dag een mooie basis gelegd voor de rest van het jaar.

Na de trainingsweek in Valencia kwam er ook nog een groep in actie op de Dutch Open in Eindhoven. In poules met meer dan 30 deelnemers wisten Elise Rustige en Friso Elzinga de finale te behalen. Elise pakte het goud in de -52 kg, Friso in de -55 kg het zilver. Er was ook nog een knappe 3e plaats voor Sven Ruzius.

Aankomende zaterdag komen de jongste judoka’s weer in actie op een regiotoernooi in Assen.