Sport

Aeolus kent moeizame start van het nieuwe jaar

DSC_8855.JPG

Na de kerststop stonden er afgelopen week direct twee wedstrijden binnen vier dagen op het programma voor de handbalsters uit Wildervank. Na de thuiswedstrijd op woensdag tegen Kwiek mocht de ploeg zaterdag vol aan de bak uit bij titelkandidaat hvz-Vivendi in Oosterhesselen.

Dat de Wildervanksters slechts één training achter de rug hadden sinds 19 december viel in de thuiswedstrijd tegen middenmoter Kwiek hier en daar duidelijk waar te nemen. Het ontbrak de thuisploeg aan een dosis gezonde agressie en dat voornamelijk in de dekking. Omschakeling van aanval naar dekking verliep te traag en het vele balverlies speelde Aeolus ook parten. Desondanks stond er na 30 minuten handbal een acceptabele 9-12 tussenstand op het bord. Daarbij mocht keepster Moniek Hadders haar eerste speelminuten weer maken na wekenlang blessureleed. Met een aantal prima reddingen liet ze direct in die 1e helft zien wat haar waarde is voor de Wildervankster formatie.

Maar in het 2e bedrijf ging het na de 40e minuut bij een stand van 17-21 snel bergafwaarts. De afronding liet het bij Aeolus afweten en in de omschakeling profiteerden de gasten uit Hoogeveen optimaal. Kwiek zag kans uit te lopen naar 19-26 en daarmee was het duel wel beslist. Het laatste fluitsignaal klonk bij 22-32 en die stand was een juiste afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

Doelpunten Aeolus; Daniëlla Zuidema 11x, Hedy oostenbrink 3x, Kimberley van der Laan 3x, Elsa Brouwer 2x, Sharon Hollemans 1x, Kimberley Smits 1x

DSC_8841.JPG

Tijd om lang stil te staan bij die wedstrijd was er amper want drie dagen later stond Aeolus de klus bij hvz-Vivendi te wachten. Het verschil in vergelijk met het treffen tegen Kwiek was groot bij de bezoekers. De equipe uit Wildervank speelde als vanouds met volle overgave en bleef dat tot de laatste seconde volhouden. Het kwaliteitsverschil met de titelkandidaat werd gecompenseerd met strijdlust en de ploeg dwong daarmee veel respect af. Desondanks miste Aeolus het laatste stukje overtuiging in de afronding en zag het zich ook geconfronteerd worden met een prima optreden van de keepster bij de tegenstander. Het verschil tussen het voor lijfsbehoud vechtend Aeolus en de titelkandidaat werd dan ook weerspiegeld in de ruststand van 17-5.

Dat bleek voor de bezoeksters echter geen belemmering om dat laatste half uur nog alles uit de kast te halen. Aeolus wist aanvallend wel mogelijkheden uit te spelen maar deze geen succesvol slot mee te geven. In de dekking bleef de Oost-Groninger formatie echter regelmatig met veel inzet overeind. Met een scoreverloop van 12-7 in die 2e helft werd ook duidelijk dat Aeolus er in dat laatste deel een stuk beter voor stond dan in het 1e bedrijf.

Ondanks de eindstand van 29-12 zag men bij de Wildervanksters genoeg aanknopingspunten om met meer vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet te zien.

Doelpunten Aeolus; Daniëlla Zuidema 3x, Hedy Oostenbrink 2x, Elsa Brouwer 2x, Kimberley van der Laan 2x, Laura Ruiters 1x, Irene Mik 1x, Kimberley Smits 1x.