Nieuws, Sport

Zaalvoetbaltoernooi voor jongeren in het Noorden



indoor-soccer-7751976_1280.jpg
Foto Alexander Fox 

Op vrijdag 5 januari 2024 organiseren jongerencentrum Break! van De Basis en JOGG gemeente Veendam een zaalvoetbaltoernooi met de naam ‘Regio-Cup’. De Regio-Cup wordt georganiseerd voor jongeren van de gemeenten Pekela, Veendam, De Fryske Marren, Stadskanaal, Steenwijkerland, Borger-Odoorn, AA en Hunze en Emmen. De Regio-Cup vindt plaats in het Indoorcentrum aan het Jan Salwaplein 1, in Veendam en begint om 13.00 uur.

Regio Cup
Break! heeft voor 10 teams, bestaande uit zo’n 80 tot 100 jongeren van de verschillende gemeenten, een dag-vullend programma gemaakt. Om 12.00 uur starten ze met een gezamenlijke gezonde lunch, samengesteld in samenwerking met JOGG-Regisseur Marja van Nes. De Regio- Cup start vervolgens om 13.00 uur. Iedereen is welkom om de teams aan te moedigen.

De halve finale begint om 17.15 uur en om 17.40 uur. De Finale is om 18.15 uur. De prijsuitreiking vindt plaats om 19.00 uur in het jongerencentrum Break!. Na de prijsuitreiking is er voor zowel de teams als voor toeschouwers van 12 tot en met 21 jaar een avondprogramma met muziek.

Break!
Jongerencentrum Break! staat in het teken van een veilige plek voor jongeren. Na schooltijd kunnen jongeren hier ontspannen of met allerlei activiteiten en projecten meedoen zoals FIFA Toernooi, jamsessies van een gitaardocent door Muziek Dans Theater School (MDT), meidenavond, Sport- en spel. Ook is er op maandagmiddag ondersteuning met huiswerk, tijdens “Bij de les”.

Break! staat ook voor een belangrijke plek waar je terecht kunt voor hulp en ondersteuning, bijvoorbeeld als je gepest wordt, je een maatschappelijke stage wilt doen, je eenzaam voelt of als je een leuk idee hebt voor een activiteit/project.

JOGG
Om nog meer in te zetten op een gezonde leefstijl voor de toekomst is Veendam vanaf mei 2023 gestart als JOGG-gemeente. JOGG staat voor Gezonde Jeugd, Gezonde toekomst. JOGG heeft als doelstelling dat alle kinderen en jongeren in Nederland opgroeien in een gezonde leefomgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl en zet in op de leeftijd 0-23 jaar. Vanuit Veendam Beweegt, zet Marja van Nes, voormalig (Sport-, Kinder-)diëtist, voedingsdeskundige en lifestylecoach zich hiervoor in. Er wordt ingezet op verbinding tussen alle betrokken maatschappelijke partijen die te maken hebben met de doelgroep.

Meer informatie
Wil je meer weten over de Regio-Cup, jongerencentrum Break!, Veendam Beweegt of over JOGG? Of wil je weten waar je terecht kan om te kunnen sporten in de gemeente Veendam? Neem dan een kijkje op www.veendambeweegt.nl  of www.debasisveendam.nl/jeugd-en-jongeren/jongerencentrum-break