Aeolus laat het liggen in de 2e helft

DSC_8817.JPG
Foto René Zuidema

De handbaldames van Aeolus hadden in de uitwedtrijd bij Borger lang zicht op een goed resultaat. Maar na een 12-14 voorsprong bij rust nam het treffen halverwege de 2e helft een andere wending.

Aanvankelijk hadden de gasten uit Wildervank wat moeite om hun zaken defensief op orde te hebben, maar met het oplopen van de klok kreeg men meer grip op het aanvalsspel van de thuisploeg. Aanvallend wist Aeolus meerdere keren de vrijestaande speelsters in stelling te brengen waarbij o.a. Leona Hut en Hedy Oostenbrink goed doorkwamen. Ook het opbouwspel aan de rechterkant met Elsa Brouwer en Laura Ruiters bracht het noodzakelijke rendement. De Wildervanksters brachten hiermee de tussenstand op 9-12 in de 20e minuut. Die marge werd door Borger nog iets verkleind tot 2 treffers en zo stond het halverwege 12-14. Het spelbeeld maakte op dat moment echter wel duidelijk dat beide opponeneten weinig voor elkaar onderdeden.

Tot de 40e minuut in de 2e helft was er voor de bezoekers nog weinig aan de hand. Het scorebord gaf een stand van 17-18, maar binnen de tien minuten die daarop volgden kantelde het wedstrijdbeeld volledig. Bij Aeolus haperde het in die periode aan scorend vermogen. Er werden nog steeds kansen gecrëeerd maar de afronding liet de ploeg in de steek. Daarbij dient gezegd te worden dat de equipe uit Wildervank te weinig rust bracht in de aanval. Geforceerd aanspelen van de cirkel en te gehaast afronden leidde tot een veelvoud aan balverlies en Borger wist daar optimaal van te profiteren. In die fase werd het duel ook direct beslist want in de 50e minuut stond het 25-21. Dat verschil kwamen de gasten niet meer te boven waarna het eindsignaal klonk bij 29-24.

Doelpunten Aeolus; Hedy Oostenbrink 8x, Daniëlla Zuidema 4x, Elsa Brouwer 3x, Margo Beer 3x, Annelie Ruiters 2x, Leona Hut 2x, Kimberley van der Laan 1x, Laura Ruiters 1x