Wildervank (zat) kwam adem te kort tegen VEV

IMG_4123.JPG

Tijdens de wedstrijd Wildervank (zat) – VEV dacht ik even aan de Groningse zanger Peter Schaap. Die jaren geleden furore maakte met het lied 'Adem mijn adem'. De pupillen van Wildervank-coach Willem Dontje stonden na 25 minuten spelen op een 2-1 voorsprong. Tien minuten later werd het 2-2 en dat werd ook de ruststand. Na de thee scoorde VEV nog twee keer en bracht de eindstand op 2-4. De ploeg uit Leek ging dus verdiend met de volle buit naar huis. De boomlange verdedigers van Wildervank hadden het vooral moeilijk tegen de handige wendbare spelers van VEV.

Met oogstrelend positiespel speelden zij de Drenten helemaal zoek. Maar tegelijkertijd moesten ze wel oppassen om niet verrast te worden. In de eerste minuten ging Wilderanker Remon Nagel een combinatie aan met Stefan Wijngaard. Maar het 'heilig vuur' ontbrak. De roodhemden gingen dus als een 'raket' van start en dat hield ook in dat de Woortmanslaanbespelers met 'vuur' speelden. De gastheren begrepen dat heel goed en Mamoet Abdikarim ging een één-tweetje aan met maatje M.L Siebum en het was een 'dubbeltje op zijn kant' dat de leer er niet in ging.

Maar na 20 minuten ging het lederen 'monster' er wel in. Maar niet voor Wildervank. Het was weer die 'dekselse' Abdikarim en maatje Ruben Hoek nam het 'speeltuig' en één keer op de schoen. Doelman Shane Swama van Wildervank kon niks anders doen dan de bal uit het net halen.  En VEV kwam met 1-0 voor. Ondanks dat de thuisclub en die fase de betere ploeg was, kregen ze 'de deksel op de neus'. Met andere woorden, Wildervank liep tegen een tegenvaller aan. Een minuut later wilde de thuisclub zich even laten zien bij het publiek.

IMG_4124.JPG

Het werd bijna 1-1. Wildervank-speler Jasper Velt was het kennelijk beu en uit grammietigheid nam hij het 'lederen monster' en één keer op de schoen. Waarschijnlijk hoorde VEV-doelman Henri Nijkamp de bal alleen langs zich razen en kwam tot stilstand in de 'achtertuin' van vv Wildervank. Maar in de 25ste minuut was het wel raak voor de Woortmanslaan bespelers. Dennis Nagel bedacht zich niet en kopte het speeltuig boven in de hoek: 2-1. Na een half uur spelen was het alarmfase 1 bij Wildervank.

Doelman Shane Swama ging in de fout, maar Abdikarim kon hier niet van profiteren. Wildervank zwijnt dus. Twee minuten later liet Wildervank-speler Stefan Wijngaard zich zien in positieve zin. Een verschrikkelijk schot vertrok van zijn voet en VEV-doelman Nijenkamp moest een schitterende 'parade' uit 'de kast' halen om onheil te voorkomen. In de 35ste minuut werd het 2-2 door Ruben Hoek. Wildervank bleef het 'heiligdom' van VEV bestoken, maar zonder resultaat. Vlot na de pauze waren Martijn Beekman en VEV-speler Ruben Hoek gevaarlijk, maar nog geen goals.

Na 60 minuten spelen schrok heel Wildervank. VEV-speler Mark Potze liet een verraderlijk schot los en doelman Swama was op zijn post. In deze fase was er niet veel reuring op het veld, maar strijdlust was volop aanwezig. En de toeschouwers genoten. In de 84ste minuut volgde een scherpe uitval van Wildervank. Invaller Robert Swama kon in kansrijke positie maatje Niels van Velzen niet bereiken. En de kans ging teloor. Dat was ook het laatste wapenfeit bij Wildervank. De roodhemden verloren steeds meer terein en konden het niet meer belopen.

VEV zag dit en greep bliksemsnel in. Een breed opgezette aanval volgde en Wildervank wist niet meer waar ze het moesten zoeken. Want hun 'tank' was bijna leeg. Er volgde een breed opgezette aanval en de Wildervankers vielen bijna om. Het leer werd terug gelegd en Abdikarim schoot de stand naar 2-3. En een minuut later was het Darijl Docter die Wildervank definitief de genadeslag toediende: 2-4.