Sport

Zaalvoetbal V&Z Veendam - week 39



V&Z_Veendam.png

Hoofdklasse
Er werden drie wedstrijden gespeeld in deze klasse. Sportplein won met miniem verschil van Draaijer Schilders: 4-3. En Osman Gazi deed hetzelfde door Clias van der Laan Verzekeringen in een doelpuntrijke wedstrijd met 6-3 naar 'huis' te sturen. Futsal Topbrands en Beautysalon hadden ook hun vizier scherp staan. Maar Futssal Topbrands had toch de 'langste adem' door Beautysalon Jannie op een 4-3 nederlaag te trakteren.

Eersteklasse
Kuko Kozijnen won met 4-1 van Werkmax. En de teller staat voor Kuko Kozijnen op 6 punten. Autobedrijf Smid Meeden won met 2-1 van JS-Viro. En Sandra's Haistudio won nipt met 1-0 van Ciseux D'or.

Tweedeklasse
Govill Futsal won met 13-2 van OLRO Workwear. Govilla Futsal heeft een aantal spelers in hun gelederen die vorig seizoen nog in de hoofdklasse speelden. Ploeger scoorde tien goals voor Govilla Futsal. Slagerij K. Nieland krijgt het moeilijk in deze klasse, want het speelt niet eens zo slecht, maar de kansen worden niet benut en de tegenstanders hadden hier meer 'kaas van gegeten'. Nu was SWO de boosdoener en met een 10-1 zege wonnen ze van Slagerij K. Nieland. SWO-speler J. van Dijk scoorde vier goals. Regioisolatie won met 8-1 van Stukadoorsbedrijf Oldenburger. Omdat men bij Oldenburger blijkbaar vergeten was om ook het 'vuile' werk te doen. Oldenburg-speler Snijder vond vijf keer het net.

Derdeklasse
Deze klasse kan nog weleens een spannende klasse worden. Status Bar won met 2-0 van Rijschool Hillenga. Nu werd het 6-2 voor Status Bar. Door ondermeer drie doelpunten van Bijl, die samen met Eikema ook vorig seizoen nog in de hoofdklasse speelden. Euromail won met 6-3 van van SCA Hygiene 1. Salone di Claudia won ook de tweede wedstrijd, nu werd Go Kleine Panda met 6-5 verslagen. Promovendus DWS/Drukkerij v/d. Kooi won met 9-2 van Afterbeat, dat vele kansen onbenut liet. G. korthuis scoorde er acht- van de negen goals.

Vierdeklasse
In deze klasse dacht Fc. Titanium dat ze ook de tweede wedstrijd wel zouden winnen, maar dat 'feest' ging niet door. Want Team 49'ers won met 4-3 en heeft er een nieuwe speler er bij, metéén zijn 'visitekaartje' afgaf. AVEBE won met 4-0 van Pizza in the Box. En deze uitslag was dik verdiend. Van der Wiel was veel te sterk voor CGKV De Kandelaar. De Kandelaar verloor ook de tweede wedstrijd en deze keer was v/d. Wiel een maatje te groot. Het werd 4-2 en Van der Wiel heeft de 'oudjes' ingeruild voor de jeugd en dat wierp direct 'zijn vruchten' af. Veendam Fanatics won met 5-1 van Van Ringh en heeft nu twee wedstrijden gewonnen.

Dames
De dames van V&Z Veendam hebben hun eerste thuiswedstrijd met 6-5 gewonnen van Blauw Wit 34. Het was een spannende partij. V&Z kwam met 1-0 achter maar daarna verliep het spel vlotter. Na een paar mooie aanvallen ging V&Z rusten met een 3-1 voorsprong. In de tweede part verspeelde V&Z een paar keer de bal en daaruit scoorden de dames uit Friesland twee keer. Vervolgens ging de wedstrijd gelijk op, tot 5-5. Met minder dan drie minuten op de klok scoorde V&Z de 6-5 en bleven de punten in Veendam.