Overslaan en naar de inhoud gaan

Martijn Schuur en Mei-Lin Germs uit Stadskanaal
winnen Night Hunt Veendam

Door Henk Drenth op zondag, 10 juli, 2016 - 21:20

_MG_8021.jpg

THE FEELING - Tien  gitaristen speelden tijdens the Night of Guitars het dak eraf. Er was bleus, er was hardrock, het was helemaal te gek. Ze speelden in een begeleidingsband met wisselende samenstelling.

Nieuw was de Night Hunt, de jacht op jong talent dat ’s middags gehouden werd. De initiator van de talentenjacht is Albert Boddema van LEO Music & Audio, de sponsor van The Night of Guitars. Hij zag ook graag ruimte voor nieuw en enthousiast en onbezonnen jeugdig elan. Bestuurslid Bé Wever ziet graag levenservaring en routine op het podium, maar de beide mannen vonden elkaar toch. ,,Dat moeten ze dan eerst maar eens laten zien’’, had Wever gezegd. Boddema zei oké, waarmee het fundament was gelegd voor een talentenjacht tijdens de volgende Night of the Guitars.

_MG_7464.jpg

De gevestigde orde is de basis van de Night of the Guitars, dat in 2006 enkel bedoeld was als een eenmalige jamsessie van regionale muzikanten. En inmiddels tot een groot succes is uitgegroeid. Maar Boddema is ook voorstander van het bieden van een podium voor  jonge mensen die goed kunnen spelen, en niets liever willen dan lekker het podium op.

_MG_8006.jpg

Tien deelnemers hebben aan de Night Hunt meegedaan. Het criterium van de jury was niet wie de meeste noten in een seconde kan spelen, maar wie het publiek kan enthousiasmeren om ook gitaar te willen spelen. Het is het overbrengen van “the feeling”. Dat deden ze helemaal. Er was een deelnemer bij die gewoon tussen het publiek door liep. Het niveau was verrassend. Albert Boddema  had niet verwacht dat het zo hoog zou zijn.

_MG_7571.jpg

Martijn Schuur van 13 jaar en Mei-Lin Germs van 15 jaar, beiden uit Stadskanaal, zijn winnaar geworden. Het nummer Hole Hearted van Extreme werd vertolkt met Martijn op gitaar en door Mailin vocaal. Ze wisten nog niet dat ze de winnaars waren geworden, omdat ze inmiddels ook een optreden hadden in hun woonplaats Stadskanaal. Ze hadden die dag zelfs vier optredens gedaan, met het vierde in Stadskanaal. Maar vooraf was er nog tijd om even terug te komen naar het podium in Veendam. De kinderen hadden iets overgebracht. Het was magisch.

_MG_8016.jpg

Ze mochten een Vintage V52 MRB Sicon elektrische gitaar in ontvangst nemen, beschikbaar gesteld door LEO Music & Audio.


Fotoalbums:

Willem van der Werf - Night HuntNight of the Guitars