RTV Parkstad

Bleuprint radio met BettySoo en Herbie
Live vanuit de foyer vanBeresteyn



Blueprint.png

LIVE - Op vrijdag 16 oktober wordt een nieuwe live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint uitgezonden vanuit de foyer van theater vanBeresteyn. Presentator Thomas Kaldijk verwacht prachtige sessies van BettySoo uit Austin en uit Veendam, één van de beste blues mondharmonicaspelers van Nederland, Herbie.

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op http://www.rootsparadise.nl/blueprint/index.php 

Bettysoo
Bettysoo is een tweede generatie Koreaanse met een dijk van een stem en een uitstekende songschrijfpen. Ze woont en werkt momenteel in Austin Texas. Ze debuteerde in 2005 met de cd “Let Me Love You” en in 2009 brak ze in Nederland door met “Heat Sin Water Skin”, die geproduceerd werd door Gurf Morlix. Vervolgens verschenen twee duo cd’s met de Canadese gitaar virtuoos Doug Cox waarmee ze ook twee keer optrad in eerdere afleveringen van Blueprint. In 2014 verscheen haar nieuwste plaat “When We’re Gone” met 12 nieuwe songs. Ze heeft de laatste vijf jaren veel ellende meegemaakt en gezien en dat laat ze in haar liedjes doorklinken. Een unieke mix van country, pop en folk.

www.bettysoo.com
 

Herbie
Al 25 jaar speelt Herbie mondharmonica en speelde hij in High Temperature en The Blues Kings. Geïnspireerd door o.a. Louis Jordan, Little Walter en Sonny Terry speelt en zingt Herbie de blues. In 2013 wordt hij winnaar van The Dutch Blues Challenge als duo en wordt tevens genomineerd als beste harmonicaspeler. Naast het spelen geeft Herbie les en customized hij harmonica’s. Naast solo optredens speelt Herbie met diverse bands / duo’s zoals Snikhait en Herbie & Guitar Ray.

www.herbieblues.nl