Nieuws, RTV Parkstad

Blueprint live vanuit Grand Café Java
met Annie Keating en Rudy Lentze



Blueprint.png

LIVE - Op vrijdag 9 oktober wordt een nieuwe live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint uitgezonden, dit keer vanuit Grand Café Java, Prins Hendrikplein 7 in Veendam.

Presentator Thomas Kaldijk verwacht prachtige sessies van Annie Keating uit New York met haar trio en uit Groningen, één van de beste gitaristen van Nederland, Rudy Lentze.

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl

Tijdstip: 17.00 - 19.00 uur

Toegang: gratis

Annie Keating
Annie Keating zal voor de 3e keer haar opwachting maken in Blueprint.  Op deze tournee wordt de uit New York afkomstige singersongwriter opnieuw begeleid door Trina Hamlin op mondharmonica en percussie en Steve Mayone op (slide) gitaar en mandoline. In 2008 was ze te bewonderen op het Take Root Festival in Groningen en in 2011 verzorgde ze een prachtig optreden voor Blueprint in theater vanBeresteyn. Het nummer Valentine uit dat optreden is tevens te vinden op de eigen cd “The Blueprint Sessions”. Tegenwoordig worden vrouwelijke singer-songwriters gauw vergeleken met illustere voorbeelden als Lucinda Williams, Gillian Welch en Mary Gauthier en ook Annie Keating wist hier niet aan te ontsnappen. Haar 6e cd “Make Believing” werd in Engeland als één vd beste country / americana albums van 2015 uitgeroepen.

www.anniekeating.com

Rudy Lentze
Rudy Lentze (1954, Bandoeng, Indonesië) groeit op in Enschede. Zoals bij veel Indische families het geval, is het leren bespelen van een muziekinstrument gebruikelijk en hij leert als kind gitaar spelen van zijn vader. Rudy komt naar Groningen om Duits en Nederlands te gaan studeren, maar koopt van zijn eerste studiebeurs een elektrische gitaar, zegt de studie vaarwel en wordt full-time muzikant. Rudy Lentze maakt deel uit van gerenommeerde lokale bands als Plant en daarna AA & The Doctors, waarmee hij ook platen maakt. Sinds 1988 maakt hij platen onder eigen naam en treedt hij op in de regio met eigen trio’s - veelal onder de naam Rudy’s Corner - en landelijk een tijdje in The Managers met bassist Freddy Cavalli en drummer Cees Meerman uit Wild Romance (Herman Brood). In 2014 leverde hij het beste voorprogramma in Vera Groningen volgens een enquête onder het publiek en de bekende Engelse bluesartiest Ian Siegal, coverde een nummer van Rudy op zijn recente cd “One Night In Amsterdam”.

www.rudyandhisfascinators.nl