Overslaan en naar de inhoud gaan

Cupcakes van SP- afdelingen
voor politie en ambulance personeel

Door Henk Drenth op woensdag, 9 september, 2015 - 14:40

IMG_3068.JPG

ONDERSTEUNING - Vanmorgen hebben SP- medewerkers aan personeel van ambulancedienst en de politie in Veendam op zelfgebakken cupcakes getrakteerd. De meer dan 100 cupcakes waren meegebracht uit de SP- afdelingen van Menterwolde, Veendam, Hoogezand-Sappemeer en Pekela. Dit was niet omdat er reden voor een feestje is. Maar om met deze actie het  politiepersoneel en van de ambulancedienst een hart onder de riem te steken.

“De politie voert, vooralsnog tevergeefs, actie voor betere arbeidsvoorwaarden. De SP wil daarom laten zien dat zij ze hoog hebben. We vinden dat ze hard moeten strijden voor hun Cao”, vertelde Harry Schoonewille van de SP- afdeling Veendam. “Ze verdienen het absoluut”.  

IMG_3074_2.JPG

De actie was door Angelique Schoonewille van de afdeling Veendam bedacht. Ter ondersteuning voor hun acties voor een betere Cao. Met de slogan, “Sigaar uit eigen doos, cake uit het hart”.

Momenteel liggen de onderhandelingen voor een betere Cao nog muurvast. De bonden hebben een loonsverhoging van 3.3 procent geëist. De salaris van het politiepersoneel is al 4 jaar inmiddels niet meer verhoogd. Het personeel heeft vanwege de ingrijpende gevolgen door reorganisatie tevens een bonus ter compensatie gevraagd. Ook wil men het functionele leeftijdsontslag weer ingevoerd. De bonden vinden het politiewerk tot de 67ste moeilijk vol te houden. 

IMG_3098.JPG

Voor het ambulancepersoneel ziet het er met het huidige loonbod ook niet rooskleurig uit. Voor hun zijn de Cao- onderhandelingen tussen de bonden en Ambulancezorg Nederland eveneens vastgelopen. Met het huidige loonbod zal het verschil van 2.75 procent ten opzichte van de ziekenhuizen alleen nog maar verder oplopen tot 3.75 procent.

De SP toog met 11 mensen vanaf het Jan Salwaplein naar het politiebureau in Veendam, waar de lekkernijen werden uitgedeeld. Bij de ambulancedienst was er blijkbaar een uitruk. Maar een brandweerfunctionaris van de buren was zo vriendelijk om even de deuren te openen om de cupcakes met een briefje achter te kunnen laten.

IMG_3104_2.JPG

Na de actie in Veendam reisde men nog door naar het politiebureau in Hoogezand.