Overslaan en naar de inhoud gaan

Pruiverij & Oetmaarkt en nog veel meer
Veendam laat zien wat het in huis heeft

Door Willem van der Werf op maandag, 7 september, 2015 - 07:00

_MG_7028.jpg

CENTRUM -  Het afgelopen weekend vond in het centrum van Veendam voor de 10de keer de Pruiverij & Oetmaarkt plaats. De regen gooide op zaterdag af en toe roet in het eten maar dat weerhield de bezoekers niet om naar het centrum te komen. 

De geuren van verschillende lekkere hapjes hing over het Museumplein. Op de diverse podia en terrassen zorgde stichting Bogdike voor de muzikale klanken, de nodige hilariteit met de straattheateracts en op de Promenade was een hobbymarkt. Op het Veenlustplein stond weer een reuzenrad en Kindercentrum Hoi Pippeloi organiseerde voor het gemeentehuis leuke activiteiten voor de kinderen.

05-09-2015 026.JPG

De brandweer van Veendam hield demonstraties op het Kerkplein op zoek naar nieuw bloed om het korps te komen versterken.

Het Moonlightshoppen was geen succes, de meeste winkels sloten zaterdagavond al vroeg de deuren, als ze al niet gesloten waren. Ruim voor 21 uur was het doodstil in het centrum. 

_DSC1560.jpg

Cultuurcentrum vanBeresteyn presenteerde ’s avonds haar seizoen presentatie met o.a. een kort optreden van Wia Buze die in het komend seizoen met een avondvullend programma in het theater staat.