Overslaan en naar de inhoud gaan

Avondvierdaagse Veendam van start
Update foto's

Door op dinsdag, 9 juni, 2015 - 09:00

_MG_3274.jpg

AVONDVIERDAAGSE – Maandagavond werd het startsein gegeven voor de 57ste Avondvierdaagse in Veendam. Fotograaf Willem van de Werf heeft op maandagavond de lopers van de 10km vastgelegd in de omgeving van de Van Goghlaan, grenzend aan de bosachtige omgeving van de golfbaan van Veendam.

Mocht u leuke foto’s hebben van de Avondvierdaagse dan kunnen deze gestuurd worden naar: avondvierdaagse@parkstadveendam.nl.

_MG_3305.jpg

Teamleider Sport van de Kompanjie, Jan-Hayo Schipper schreef het volgende in het Avondvierdaagse boekje:

Beste sportievelingen (en wandelaars),

Van 8 t/m 12 juni a.s. wordt dit jaar wederom de Veendammer Avondvierdaagse georganiseerd. Zoals het al tientallen jaren het geval is, draagt de Wandelsportvereniging Veendam wederom zorg voor de organisatie. Een prachtig, niet meer weg te denken, sportevenement in Veendam waar de jeugd, veel ouders en talloze opa’s en oma’s zich enorm op kunnen verheugen.

Een sportevenement met een enorm lange historie en traditie. Gewoon 5 of 10 kilometer wandelen gedurende vier dagen en op de slotavond Veendam binnenkomend achter, keurig in het pak gestoken leden van uit de buurt komende muziekkorpsen. Vroeger was het al een belevenis en tegenwoordig is dit nog minstens zo “chil”. Alle eer komt toe aan de Wandelsportvereniging Veendam met al zijn vrijwilligers en verkeersregelaars.

Ook dit jaar zullen er weer een paar duizend wandelaars vier dagen langs verschillende routes door het centrum en langs de buitengebieden van onze Parkstad paraderen om de beoogde kilometers te lopen.

_MG_3210.jpg

Even het draaiboekje weer op tafel en starten maar zou je zeggen. Tegenwoordig komt hierbij echter veel meer kijken. Organisaties zijn gebonden aan talloze voorschriften, regels en bepalingen waaraan voldaan moet worden. Uiteraard gaat het om de veiligheid van de deelnemers en zijn de organisatoren bereid hier alles aan te doen. Desondanks gebeurt het nog steeds dat vrijwilligers en verkeersregelaars onheus worden bejegend door derden.

Zelfreflectie en relativeringsvermogen zijn wellicht instrumenten om eens in te schakelen om dit gedrag te voorkomen. Aan de andere kant moeten we de pret niet laten verstieren door wat simpele amokmakers.

Veel waardering en ontzettend veel respect is er voor alle vrijwilligers, verkeersregelaars en EHBO’ers, die dit soort evenementen mogelijk maken. Ook dit jaar zal de intocht door honderden toeschouwers worden gevolgd en bekeken.

Mooi weer geeft een extra accent en maakt de intocht nog vrolijker en feestelijker doch helaas kunnen we dat niet garanderen. Graag wens ik een ieder doe bij de organisatie betrokken is en natuurlijk alle deelnemers heel veel succes!!

  • Meer foto's volgen later