Nieuws

10 jaar parkstadveendam.nl



20140915_Taart_Parkstadveendam_03.jpg

Vandaag, precies 10 jaar geleden werd het eerste bericht geplaatst op parkstadveendam.nl en nog steeds vindt u hier het laatste nieuws over Veendam en omstreken. 10 jaar, dat is reden voor reflectie en een feestje vonden wij en daarom nemen we u even mee terug in de tijd, langs alle hoogte- en dieptepunten van het afgelopen decennium.

10 jaar geleden zag Veendam geen brood in de zaterdagmarkt, hield toenmalig burgemeester Ab Meijerman een pleidooi voor cameratoezicht in het centrum en hoorde de verdachte van de moord op Varscha Mohansing in hoger beroep 12 jaar en TBS tegen zich eisen. Ook speelde Melanie Safka in een uitverkocht vanBeresteyn.

Niet alleen Varscha kwam door geweld om het leven, ook was er in 2008 de moordzaak aan de Langeleegte waarbij de beelden van onze fotografen zelfs in de landelijke media gebruikt zijn. Ook dit is één van de speerpunten van parkstadveendam.nl, 112 verslaggeving. Van verkeersongeval tot traumaheli inzet en van kat in de boom tot brandstichting in het centrum, onze verslaggevers waren er bij en berichtten u er over.

Maar in maart 2010 was de maat vol, het vermoeden rees dat de pyromaan die toen actief was in Veendam zijn daden pleegde om het nieuws te halen en parkstadveendam.nl heeft toen ook het besluit genomen om te stoppen met de verslaggeving van branden in het centrum van Veendam. Tot op de dag van vandaag is het onduidelijk wie de dader is.

Ook op sportief gebied hebben we hoogte- en dieptepunten beleefd. Van de vierde plaats in de eerste divisie voor BV Veendam tot aan het faillissement in 2013. Van de successen van de wielervereniging Stormvogels tot het Nederlands kampioenschap ATB voor brandweer. De successen van onze judoërs en de inzet van de leerlingen van de Winker Prins voor Dance4Life. Dit alles brachten wij onder uw aandacht, vaak vergezeld van foto's geschoten door lokale fotografen.

Muziek en cultuur in Veendam heeft ook zeker onze aandacht, zo doen zij regelmatig verslag van optredens in vanBeresteyn en van concerten in het centrum maar ook van de gezelligheid op de jaarlijkse braderie en de intocht van de avondvierdaagse. Ook onze live uitzending van de intocht van Sinterklaas behoord tot de hoogtepunten. En zo kunnen we nog wel even doorgaan over 10 jaar verslaggeving van het lief en leed van Veendam en omstreken.

10 jaar verslaggeving en bijna 17.000 berichten verder maar we zijn nog lang niet klaar met schrijven en fotograferen en wij hopen dat u ons nog jaren wilt blijven volgen zoals u al jaren doet. Met zo'n 10.000 unieke bezoekers per maand laat u ons massaal weten dat u onze verslaggeving waardeert. Dit kwam onder andere tot uiting met het winnen van de aanmoedigingsprijs in 2007 en de eerste prijs in 2009 van de lokale complimenten, een initiatief van de Rabobank. Als onze blijk van waardering belonen we u daarom voor onze 10e verjaardag met deze vernieuwde site en hopen we dat u ons met hetzelfde enthousiasme blijft volgen als u dat de afgelopen 10 jaar heeft gedaan.

Natuurlijk was dit alles niet mogelijk zonder de tomeloze inzet van onze verslaggevers, fotografen en alle andere vrijwilligers die 10 jaar parkstadveendam.nl mogelijk gemaakt hebben. Ook willen wij onze adverteerders bedanken, door hun advertenties hebben zij een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het in de lucht houden van parkstadveendam.nl, wij hopen dan ook dat u ons blijft ondersteunen.

Rest ons alleen nog de woorden: parkstadveendam.nl, op de komende 10 jaar!

Reacties


Gefeliciteerd parkstadveendam met het 10 jarig jubileum