RTV Parkstad

Blueprint live vanuit vanBeresteyn



LIVE - Op vrijdag 28 maart is een nieuwe uitzending gepland van het roots radioprogramma Blueprint vanuit de foyer van theater vanBeresteyn in Veendam. Deze keer met live sessies van de Italiaanse, maar in Amerika wonende Giulia Millanta en gitarist David Pulkingham en het bluesduo The Veldman Brothers uit Nederland. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op http://www.rootsparadise.nl/blueprint/index.php

Giulia Millanta & David Pulkingham
Giulia Millanta is een singersongwriter uit Florence Italië die nu haar carrière heeft voortgezet in Austin Texas. Zij begon reeds op jonge leeftijd met gitaarspelen en het vertolken van ‘oude' folksongs. Inmiddels heeft ze vier platen gemaakt en is in 2012 naar Amerika verhuisd om vandaar uit haar muziek uit te dragen. Op haar Europese tournee wordt ze begeleid door gitarist David Pulkingham die van 2002-2012 de muzikale begeleider was van de Texaanse troubadour Alejandro Escovedo. Tony Visconti, de legendarische producer, bekend van o.a. David Bowie noemde hem ‘the complete guitarist'.

www.giuliamillanta.com
www.davidpulkingham.com

The Veldman Brothers
De broers Gerrit en Bennie Veldman maken deel uit van één van Nederlands beste bluesbands, The Veldman Brothers. The Veldman Brothers zijn te zien op grote festivals en in kleine kroegen en hebben bijna alle gerenommeerde bluesclubs en festivals in Nederland al wel eens op z'n kop gezet. "Home", het debuutalbum uit 2007 werd door onafhankelijke kenners op radio en internet aangewezen als het beste bluesalbum van 2007. In 2012 werd Bennie verkozen tot beste bluesgitarist en Gerrit als beste bluesharmonicaspeler bij The Dutch Blues Awards verkiezingen. In november 2011 waren ze al een keer te gast in Blueprint als duo en zijn ze eveneens te horen op de jubileum cd "The Blueprint Sessions". 's Avonds verzorgen The Veldman Brothers als duo nog een volledig optreden in de Toeter in Veendam.

www.veldmanbrothers.com