RTV Parkstad

Alex Vissering en Henk Jan de Groot te gast in Bleuprint live vanuit de foyer vanBeresteyn



LIVE RADIO - Op vrijdag 17 januari is een nieuwe uitzending gepland van het roots radioprogramma Blueprint vanuit de foyer van cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. Deze keer met een ‘Groningse editie' met live sessies van Alex Vissering en Jan Henk de Groot. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op http://www.rootsparadise.nl/blueprint/index.php

Presetatie en samensteller is Thomas Kaldijk.

Alex Vissering

Alex Vissering (14 juli 1955) is tekstschrijver, liedjesmaker, zanger, hobbyfotograaf, groot natuurliefhebber en in het dagelijks leven muskusrattenvanger. Alex speelde vanaf zijn 15e jaar in verschillende bandjes. Hij zingt voornamelijk in het Gronings en maakte deel uit van de groepen Törf, Woody Wiss, Nameless, Hollywood Horseshit, Vrizze Wichter en Fisherman's Ring.
Naast het optreden als zanger en het maken van vele cd's is Alex actief als presentator van RTV Noord. In het seizoen 1998-1999 presenteerde hij het radioprogramma De 53ste breedtegraad en in 2003-2004 een rubriek in het tv-programma TV Grunnen. Momenteel is hij samen met Okkie Smit de presentator van het succesvolle live-zondagochtendprogramma Noordmannen. In november start hij met Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot de theatertoer ‘de Troebadoers' met anekdotes, ‘Grunneger' liedjes en americana.
www.alexvissering.nl

Jan Henk de Groot
Dat de Groninger Jan Henk de Groot een getalenteerd muzikant, songschrijver en een goede bekende in het Noorden is, weten we sinds zijn participatie in de formatie Henkus. Een veelzijdige en eigenzinnige pop, country, jazz en blues band, die tussen 1999 en 2008 grotendeels optrad in kleinere kroegen, de nodige naamsbekendheid vergaarde met het winnen van de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en meerdere successen wist te boeken als voorprogramma voor onder meer De Dijk en Van Dik Hout. Een grote landelijke doorbraak blijft uit en aan Henkus komt een abrupt einde als Jan Henk in 2008 kiest voor zijn gezin en een maatschappelijke carriere.
De geboorte van zijn zoon op 22 juli 2010 - ‘A Five Pound Hero In An Oversized Diaper' en diens levensbedreigende slokdarmafwijking - ‘For Fiteen minutes You Were Healthy, But Then No Time To Hold You Close' - zijn voor Jan Henk de Groot de drijfveren na een afwezigheid van ruim vier jaar zijn gitaar op te pakken en een album met persoonlijke liedjes op te nemen. Een schitterende plaat over zijn pasgeboren zoon na een turbulente periode van een jaar vol vreugde, verdriet, medische zorg, het tijdelijk verblijf in het Ronald McDonaldhuis, hoop, machteloosheid, frustraties en een happy-end.
In 2013 brengt hij de Groningstalige cd ‘Weerom' uit en in november gaat Jan Henk met Edwin Jongedijk en Alex Vissering het theater in met het programma ‘de Troebadoers'.
www.janhenkdegroot.nl