RTV Parkstad

Blueprint live met Adam James Sorensen en My Darling Clementine



BLUEPRINT - Op vrijdag 29 november is een nieuwe uitzending gepland van het roots radioprogramma Blueprint vanuit de foyer van cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. Deze keer met live sessies van de uit Chigago afkomstige Adam James Sorensen en het duo My Darling Clementine uit Engeland. Op maandag 25 november verzorgt My Darling Clementine een gastoptreden in het populaire programma VI met o.a. Johan Derksen.

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op http://www.rootsparadise.nl/blueprint/index.php

Adam James Sorensen

Adam James Sorensen is een singersongwriter uit Chigago die met zijn debuutplaat ‘Midwest' veel indruk heeft gemaakt. In een recensie werd zijn muziek omschreven als ‘Balm for the wounded soul'. Hij zit al geruime tijd in de muziek en speelde als gitarist in verschillende bands en was na een verblijf in Salt Lake City en vervolgens New York een aantal jaren actief in Europa voordat hij in 2009 terugkeerde naar Chigago. ‘Midwest' is een warme, melancholieke plaat die uitstekend past in deze donkere dagen voor kerst.
www.adamjamessorensen.com

My Darling Clementine
My Darling Clementine is het duo en echtpaar Michael Weston King en Lou Dalglish uit Engeland. Met hun tweede cd ‘The Reconciliation?' doen ze opnieuw de gouden tijden van de country duetten herleven. Denk dan aan Johnny Cash en June Carter, aan Porter Wagoner en Dolly Parton, aan Conway Twitty en Loretta Lynn, aan Gram Parsons en Emmylou Harris en natuurlijk aan George Jones en Tammy Wynette. De sfeer die zij jaren geleden wisten te creëren, is de sfeer die My Darling Clementine op deze nieuwe schijf wilde hebben. Een recensie in Trouw gaf het perfect weer: ‘Dit album vol ijzersterke, klassieke countryduetten is een meesterwerk in de niche die country tegenwoordig is' (*****).
www.mydarlingclementinemusic.co.uk