RTV Parkstad

Start 16e seizoen van het radioprogramma Blueprint



BLUEPRINT - Nadat in mei het 15 jarig jubileum van het rootsradioprogramma Blueprint (Radio Parkstad) gevierd met de presentatie van de cd "The Blueprint Sessions", gaat op vrijdag 6 september het 16e seizoen van start met als gasten Karyn Oliver uit New York en met Edwin Jongedijk. Ook nu weer is de foyer van theater vanBeresteyn, de vaste uitzendlocatie en de volgende data en sessies zijn gepland: vrijdag 6 september Karyn Oliver en Edwin Jongedijk, vrijdag 11 oktober Ted Russel Kamp (Los Angeles) en op vrijdag 29 november Adam James Sorensen (Chigago)

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op http://www.rootsparadise.nl/blueprint/index.php

Karyn Oliver
Karyn Oliver is een singersongwriter uit New York die opgroeide in Baltimore. Onlangs verscheen haar 2e cd ‘Magdalene' die zij opnam in Nashville en uitstekende kritieken ontving. In de recensies worden vergelijkingen gemaakt met Janis Joplin, Emmylou Harris en Lucinda Williams. Ze was een aantal jaren geleden te gast bij ons thuis voor een huisconcert en maakte toen al veel indruk met haar gepassioneerde voordracht.
www.karynoliver.com

Edwin Jongedijk
Edwin behoeft eigenlijk geen nadere introductie. Als soloartiest of samen met zijn band Taneytown is hij een vaste stamgast in Blueprint. De laatste jaren maakt hij veel indruk met zijn Groningstalige nummers en in het najaar verschijnt een nieuwe cd met eigen nummers waarvan de single ‘Mien Dörp' gepresenteerd is op RTV Noord. Binnenkort is Edwin ook in theater vanBeresteyn te bewonderen in een Bruce Springsteen tribute en wellicht al in Blueprint een mix van beide stijlen te horen.
www.edwinjongedijk.nl