Overslaan en naar de inhoud gaan

Help! Ik zoek het station in Veendam?

Door op vrijdag, 2 augustus, 2013 - 17:24

WEGWIJZERS - Afgelopen maandag was onze fotograaf te voet onderweg van de vakantiemarkt naar huis. 'Ik hoor een vrouw op de hoek van de Kerkstraat/Boven Oosterdiep aan een voorbijganger vragen hoe ze naar het station moet komen. Mevrouw is het spoor bijster! En dat is ook geen wonder want nergens staat aangegeven welke route wandelaars vanuit het winkelcentrum naar het station moeten nemen" zo constateerde onze fotograaf.

Hij ging daarom maar eens verder op onderzoek uit en inderdaad, er is nergens een verwijzing en hij ontdekte nog veel meer! Ook de plattegronden in onze gemeente zijn niet meer van deze tijd! Zo is het kantoor van Acantus nog steeds gesitueerd aan de J. Bruggemalaan, en staat het OV-knooppunt niet eens vermeld. "Nou zal niet iedereen het spoor bijster worden in het centrum, maar ik kan me voorstellen als je hier nog nooit geweest bent, je niet voorzien bent van de digitale technieken om je pad te vinden, of last hebt van desoriƫntatie, een wegwijzer van groot belang is".

En er blijkt nog veel meer mis te zijn in Veendam, een doolhof is het geworden. De belastingdienst zit nog aan de Nassaustraat, het VVV kantoor op het Veenlustplein en het busstation is te vinden aan de Sorghvlietlaan. Hoog tijd voor de gemeente om alles maar eens opnieuw in kaart te brengen want ze brengen heel wat mensen zo op het verkeerde been.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum