RTV Parkstad

Inhoud ochtend editie Parkstad Vandaag zaterdag 2 maart



PARKSTAD VANDAAG - Onze weerman, Bertus Visser, wordt gebeld om 10.15 uur. Om 10.30 uur schuiven aan de raadsleden Frits Muurman en Rudolf Feijen. Met hen wordt de raadsvergadering van afgelopen maandag besproken.

Daarnaast komen ter sprake de bodemdaling, de gaswinning, de gemeentelijke schaalvergroting en het betaald voetbal. Het wekelijkse gesprek van Wim Zeeman met Henk Faber over de flora en de fauna in de rubriek "de Heemtuin" wordt deze keer om 12.30 uur uitgezonden, dus een uur later dan anders, Jan van der Laan leest zijn column Veendammer Wind om 12.05 uur. Om 12.15 uur zenden wij het interview uit dat Wim Dussel had met Piet Schuringa van de ouderenbond ANBO afdeling Wildervank. Na het nieuws van 13.00 uur herhalen wij het gesprek dat Anneke Uildriks had met Henk Ananias, voormalig hoofd Sociale zaken van de gemeente Stadskanaal en thans zelfstandig adviseur. Hij spreekt een aantal facetten van de sociale uitkeringen. Deze keer met name over de AOW. We herhalen ook het interview dat zij had in Martini Plaza met die Amigos, een zeer bekend Duits zangduo. Aangezien het geplande interview met het Huis voor de kunst niet doorgaat (dat zal nu in April of Mei plaatsvinden) zal om 14.00 uur een aflevering van Beatles forever live worden uitgezonden. In verband met het overlijden van een van de leadzangers van the Temptations zal er elk uur één hitnummer van deze Motown groep gedraaid worden.

De techniek wordt verzorgd door Erwin Doddema (tot één uur) en Sander Cinjee (na één uur), de gasten worden ontvangen door Alie Sloots, vanaf één uur komt als presentatrice Valerie Mooijman er bij. Samenstelling en presentatie van deze aflevering van Parkstad Vandaag; Theo Mooijman.