RTV Parkstad

Het Kartonnen Dooske bij Radio Parkstad



Tekst Radio Parkstad

DOOSKE - 28 september is RTV Parkstad gestart met een "tease-campagne"rondom Het kartonnen Dooske. Zaterdag 6 oktober 2012 is officieel bekend gemaakt wat het Kartonnen Dooske nu daadwerkelijk is en gaat doen.

Het Kartonnen Dooske is een idee van Radio Parkstad en een aantal lokale ondernemers uit Veendam. De ludieke naam is bedoeld als spin-off van het glazen huis wat 3FM samen met het Rode Kruis ieder jaar organiseert. De organisatoren willen met name benadrukken dat het eigen Groningse karakter van de actie zal maken dat het meer aantrekkingskracht heeft in het hoge noorden.

Het is de bedoeling om Het Kartonnen Dooske een zoveel mogelijk een lokale uitstraling te gaan geven, 5 dagen lang 24 uur per dag live radio dat gepresenteerd wordt door 6 DJ's / presentatoren van Radio Parkstad vanuit een grote doorzichtige trailer die te staan komt op het parkeerterrein van winkelcentrum Autorama in Veendam. Uiteraard zullen deze DJ's ook gedurende deze dagen niet eten. Centraal bij het evenement staat het inzamelen van gelden voor het zelfde goede doel als waar de 3FM actie voor staat: het tegengaan van babysterfte over de hele wereld. Het evenement wordt kostentechnisch compleet gedragen door de organiserende partijen waardoor donaties ook voor de volle 100% ten goede zullen komen aan het goede doel.

We willen tijdens deze live uitzending zoveel mogelijk lokale en regionale bekendheden uitnodigen voor een interview. Ook is het de bedoeling dat we een aantal artiesten zo ver krijgen om live op te komen treden, uiteraard allemaal voor het goede doel. Verder willen we graag heel Veendam bij dit evenement gaan mobiliseren, sportverenigingen en scholen die zelf doormiddel van eigen acties geld gaan inzamelen voor Het Kartonnen Dooske.

Mensen kunnen net als bij het echte glazenhuis voor € 1,50 platen aan vragen, deze komen dan tijdens de live uitzending voorbij. Na aftrek van de, helaas aanwezige, kosten voor het gebruik van een dergelijke dienst komen de baten allemaal ten goede aan het goede doel. Ook RTV Parkstad doet een duit in het zakje, want van alle verkochte reclamezendtijd gaat 50% naar het goede doel. De resterende 50% worden ingezet door RTV Parkstad voor de realisatie van het project. Natuurlijk zijn alle vormen van donaties welkom, of het nu gaat om veilingen of gewoon simpelweg iemand die het goede doel een warm hart toedraagt.

Wat willen we bereiken met deze actie?
Zoveel mogelijk geld binnenhalen voor het goede doel staat natuurlijk ruim op nummer 1! Verder willen we laten zien dat je als "kleine" publieke lokale omroep ook "grote" dingen kunt doen, we willen laten zien dat Radio Parkstad er voor alle Veendammers is. Sponsors en adverteerders rondom dit evenement zijn uiteraard nog steeds welkom. Hiervoor kan contact worden gelegd met sponsor@kartonnendooske.nl.

Helaas is de website nog niet compleet, maar dit zal in de loop van de volgende week wel het geval zijn. www.kartonnendooske.nl

Meer informatie:
www.kartonnendooske.nl
Twitter: @Kartonnendooske