Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaterdag 11 februari Mini-ElfstedentochtLangeboschemeer Wildervank

Door op vrijdag, 10 februari, 2012 - 09:16

ELFSTEDEN - Aanstaande zaterdag 11 februari houdt tennisclub Veendam haar tweede Mini-elfstedentocht. (in 2010 was de eerste). En het Langebosche meer is het decor waar zich alles afspeelt. De organisatie heeft dit jaar een speciale jeugdroute uit geschreven. Families met jeugd moeten opstappen aan de Rietgors in Wildervank. De jeugdroutes lopen namelijk alleen op het Langebosche meer.

De opstapplaatsen zijn op 3 punten. Dus bij de Rietgors in Wildervank, Scouting Veendam en de Borgerswoldhoeve. De parkeerplaatsen worden duidelijk aangegeven. De organisatie raad iedereen aan zoveel mogelijk met de fiets te komen. En de routes zijn duidelijk uitgezet.

Bij de hoofdroute dienen alle 11 Friese Steden te worden bezocht. Op de achterkant van de plaatsnaambord staat een letter. Deze dient men te noteren op de stempelkaart, waarna vervolgens een zin kan worden gemaakt.

Leeuwarden ligt dus aan de Rietgors. Van hieruit gaat de tocht richting Scouting Veendam en vervolgens richting Manege en over het meer langs de Borgerswoldhoeve. Terug langs de andere kant van het Scouting gebouw en tenslotte langs de volledige zuidkant van het Langebossche meer. Zodra de route afgelegd is zal de organisatie iedereen de exacte afstand doorgeven.