Nieuws

Priksleewedstrijden Knutselclub Dorpshuis Bijleveld



 

PRIKSLEEWEDSTRIJDEN - Donderdagavond werd er voor de kinderen van de Knutselclub van het Dorpshuis Bijleveld voor het eerst priksleewedstrijden georganiseerd. Bij het loop- en fietsbruggetje was een prachtig baantje gemaakt op het Westerdiep. Het zijn 22 kinderen van de Knutselclub Bijleveld die elke week een knutselavond houden.

Wat was er nu leuker om een prikslee wedstrijd te houden. Waar de kinderen met volle overgave aan deel hebben genomen. Dit was ook voor het eerst. De Kinderclub bestaat ook nog maar twee jaar.

Het was beregezellig. Natuurlijk werden de deelnemers ook hartstochtelijk aangemoedigd vanaf de wal en op het ijs. Niet iedereen ging het even gemakkelijk af, want het was echt een bepaalde slag dat je je even eigen moest maken. Af en toe gaf het hilarische taferelen.

De kinderen zijn van 6 tot 12 jaar en waren in twee groepen verdeeld. Er was een groep van 6 tot 9 jaar en een groep van 10 tot 12 jaar.

De beide priksleeen en de vier speciale prikstokken zijn gemaakt door Harrie en Harrie. De voorbeelden en de maten zijn van internet gehaald en de beide mannen hebben er een knap stukje werk van gemaakt. De priksleeën waren van watervast multiplex met bandijzer voor het glijden. De prikstokken waren van hydrauliek buizen gemaakt met een punt eraan gedraaid.

Ze wisten beiden ook precies hoe het priksleeën moest, en uiteraard deden ze nog een wedstrijdje tegen elkaar. Harrie won, en andere Harrie nam zijn verlies. Maar hij zag er niet verdrietig uit.

Langs de kant was koffie, chocolademelk en andere lekkers. Dat om een beetje warm te blijven, want het was koud. Bij een vuurvat kon men zich ook nog weer een beetje opwarmen, maar deze was er meer voor de sfeer.

Voor de winnaars waren er medailles en voor de andere deelnemers eveneens. Ze hadden allemaal hun best gedaan. Danique de Groot van 9 jaar en Charissa de Groot van 11 jaar mochten de eerste medailles in ontvangst nemen.

 


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum