Overslaan en naar de inhoud gaan
112

Meisje (16) uit Veendam omgekomendoor ongeval A7

Door op woensdag, 8 februari, 2012 - 21:40

A7 - Een 16-jarig meisje uit Veendam is woensdag om het leven gekomen na een eenzijdige aanrijding op de A7 bij Scheemda.

Zij was inzittende van een personenwagen die werd bestuurd door een 20-jarige man uit Groningen die niet in het bezit was van een rijbewijs.

Omstreeks 16.30 uur reed de man over de A7 in de richting van Groningen. Naast het 16-jarige meisje zaten er nog een 17-jarig meisje uit Veendam en een 15-jarig meisje uit de gemeente Menterwolde in de personenwagen. Ter hoogte van Scheemda verloor de bestuurder de macht over het stuur en reed tegen de vangrail aan. Hierna sloeg het voertuig enkele malen over de kop en kwam in een naastgelegen sloot tot stilstand. Alle inzittenden raakte door de aanrijding gewond. Het 16-jarige meisje uit Veendam werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. Hier overleed zij enige tijd later aan haar verwondingen. Van de bestuurder is een bloedproef afgenomen om het gebruik van alcohol of verdovende middelen te controleren.

De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Omdat het nog niet duidelijk is waarom de bestuurder de macht over het stuur verloor, is de politie opzoek naar getuigen. Wie de aanrijding heeft zien gebeuren, of wat hier aan vooraf ging, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op nummer 0900-8844 (lokaal tarief)