Overslaan en naar de inhoud gaan

Akoestische tribute Gerry Wolthof aan Neil Youngin de Margaretha Hardenbergkerk in Wildervank

Door op donderdag, 9 februari, 2012 - 07:10

HARDENBERGKERK - Op zondag 19 februari 2012 vindt er in de bovengenoemde kerk een optreden plaats van de Veendammer singer songwriter Gerry Wolthof met een akoestische ode aan Neil Young. De stichting Wildervanck-Wildervank heeft zich ten doel gestelt deze kerk, die niet meer als zodanig dienst doet, in te zetten als "Een gebouw van en voor de plaatselijke en regionale bevolking waarin uiteenlopende culturele en sociale evenementen kunnen plaatsvinden". Met deze achtergrondgedachte heeft de stichting samenwerking gezocht met Bé Wever en een aantal van deze sessies belegd. Eerder waren er in deze kerk al optredens van Harrie Niehof en Eric Devries.

Het is 1973, Gerry Wolthof is 15 jaar en gaat zich interesseren en ontwikkelen in de muziek, voornamelijk West Coast Music. In 1979 begint Gerry met wat vrienden zijn eerste band. Wat veel mensen al meteen opviel was de grote gelijkenis qua zang en uiterlijk met Neil Young.
Het is 1984 als een kennis hem inschrijft als Neil Young bij de Sound Mix Show van Hennie Huisman. Hij wint in 1985 de talentjacht tijdens de feestweek in Bellingwolde (Rhederbrug feesten) en eindigt in 1986 als de Nederlandse Neil Young op een 3e plaats achter o.a. winnaar (Elvis) Rene Shuman.

In de laatste 12 jaar heeft Gerry met zijn bands Still Going West en The Neil Young Mirror Band op veel plaatsen gespeeld zoals: Huntenpop, TT nachten, Neil Young fanclubdagen in Nederland en Duitsland, Blommenkinders, Woodstock aan de Maas, Peace in Riis en ettelijke grote en kleine kroegen. In al die jaren is Gerry ook solo optredens blijven doen, als zanger van eigen werk en nummers van de groten der aarde zoals Bob Dylan, Cat Stevens, John Lennon, Paul McCartney etc. Maar ook als solomuzikant die een ode brengt aan Neil Young.

Gerry treedt zondag 19 februari op in de MHK kerk, Torenstraat 108 in Wildervank.
Het begint om 15.00 uur en de entree is € 5,00.