Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijvencompetitie SV Meteoor

Door op woensdag, 8 februari, 2012 - 21:07

BADMINTON - Badmintonvereniging SV Meteoor organiseert in op maandag 12, 19 en 26 maart weer de badmintoncompetitie voor bedrijventeams. Deze populaire competitie draait nu al een aantal jaren en groeit nog elk jaar qua aantal deelnemende teams. Bedrijven uit de gehele regio gaan, op verschillende niveaus de sportieve strijd met elkaar aan om de kampioenstitel. Vorig jaar werd de titel gewonnen door Schoenmakerij v/d Struik uit Stadskanaal die in een spannende finale-poule onder andere wisten te winnen van Eekels electrotechniek en schildersbedrijf Willy Deuze.

De competitie is bedoeld voor zowel beginnende als gevorderde badmintonspelers. Bij het indelen houdt de organisatie zoveel mogelijk rekening met verschil in badminton-ervaring zodat het voor iedereen een leuke uitdagende competitie is. In 2011 deden er maar liefst 24 teams mee en moesten er zelfs teams afgewezen worden - dit jaar heeft de badmintonvereniging, in goed overleg met andere gebruikers, de gehele Sorghvliethal in het Indoorcentrum kunnen regelen waardoor er indien nodig ruimte is voor nog 6 teams.

Een wedstrijd tussen twee teams bestaat voor deze competitie uit 5 badmintonpartijen - er worden 2 singles (enkelspel) en 3 dubbels gespeeld. Een team bestaat uit vier personen, elke speler speelt per teamwedstrijd dus 2 partijen.

Voor mensen die nog niet eerder gebadmintond hebben of nog vooraf willen weten hoe het met hun conditie en regelkennis staat wordt er nog een introductie training georganiseerd op maandagavond 5 maart.

Het leuke van deze competitie bleek de afgelopen jaren de gezelligheid en onderlinge sportiviteit. Veel spannende en verhitte strijd tussen fanatieke teams met vaak hele enthousiaste aanhang, maar altijd staat het spelplezier en het praatje naast de baan of na afloop in het restaurant voorop.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen meer informatie en een inschrijfformulier krijgen via bedrijven@svmeteoor.nl of het formulier downloaden van www.svmeteoor.nl. Inschrijven kan tot 22 februari.