Overslaan en naar de inhoud gaan

Scoor een Boek gaat van start!

Door op dinsdag, 7 februari, 2012 - 18:52

BIBLIOTHEEK - In de week van maandag 13 februari start het project ‘Scoor een Boek!' Bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam organiseren dit sportieve leesproject in samenwerking met voetbalclub SC Veendam en de gemeenten, in het kader van de Kinderjury.

Spelers SC Veendam komen naar de scholen
Op maandag 13 en dinsdag 14 februari overhandigen de spelers van SC Veendam de boeken aan de deelnemende scholen. De spelers lezen voor en praten met de leerlingen over hun favoriete boek. Gedurende twaalf weken scoren en lezen de leerlingen van groep zeven de boeken. De leerlingen stemmen tijdens deze periode op hun favoriete boek.

Boeken scoren!
In de klassen hangt een scorebord, waar de leerlingen met voetbalstickers kunnen aangeven hoeveel boeken ze al hebben gelezen. Ook krijgen alle leerlingen een juryrapport, waarop ze hun top 3 boeken kunnen invullen en de boeken kunnen waarderen door het aantal ballen in te vullen. Er doen 26 groepen van achttien basisscholen in de gemeenten mee aan het leesproject. Dit betekent een deelname van 570 leerlingen uit groep zeven.

Promotiefilm
Om het project bij de scholen te promoten is een filmpje opgenomen met de spelers van SC Veendam (te bekijken op YouTube via Scoor een boek).

Op vrijdag 6 april zijn alle kinderen die meedoen uitgenodigd om de wedstrijd SC Veendam tegen SC Cambuur bij te wonen en moedigen op hun beurt de spelers aan om te scoren.
De afsluitende middag vindt op woensdag 25 april plaats op het sportpark van SC Veendam, de Langeleegte. Daar zullen de spelers samen met de leerlingen goals gaan scoren. Ook de landelijke Kinderjury bus is aanwezig, zodat de leerlingen kunnen stemmen op hun favoriete boek(en).