Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe manager veiligheidszaken SC Veendam

Door op maandag, 6 februari, 2012 - 20:04

VOETBAL - Johannes Houwen (44) uit Wedde wordt met ingang van het nieuwe seizoen manager veiligheidszaken bij SportClub Veendam. Hij wordt hiermee de opvolger van Poppe Kloen, die deze functie 23 jaar heeft bekleed.

Poppe heeft aangegeven dat hij onder meer om privé- en maatschappelijke redenen aan het eind van dit seizoen een punt zet achter zijn taak. Er is afgesproken dat hij dit seizoen afmaakt en Johannes Houwen wegwijs maakt in de organisatie.

Houwen is geen onbekende in het wereldje van betaald voetbal. Van 2001 tot 2008 was hij als coördinator veiligheidszaken in dienst bij FC Groningen. Hij was betrokken bij de verhuizing van stadion Oosterpark naar de Euroborg. Tevens zette hij de zelfstandige beveiligingstak van FC Groningen op; luisterend naar de naam Preventief. In de zeven jaar dat hij werkzaam was bij de FC groeide het aantal vrijwilligers rondom het thema veiligheid (o.a. stewards, medisch personeel, beveiligers) van 30 naar 400.

In het dagelijks leven is Johannes Houwen coördinator beveiliging en toegangsbeheer bij het UMCG in Groningen. Daarnaast is hij eigenaar van het bedrijf Flexiplus Diensten.