Nieuws

Veenkoloniaal Symfonie Orkest: Grensoverschrijdend!



Tekst VSKO

SYMFONIE ORKEST - Een daverend applaus en een staande ovatie vormde het overtuigende bewijs van een voortreffelijk uitgevoerd concert dat het Veenkoloniaal Symfonie Orkest heeft gegeven in het pittoreske Weener, nèt over de grens in Duitsland.

Op zondagmiddag 29 januari wist het VKSO o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher, voor de tweede maal een plek te veroveren in de harten van een muziekminnend publiek waarbij een gevarieerd repertoire goed in de smaak viel.

Voor de pauze werden authentieke klassieke muziekstukken ten gehore gebracht met werken van o.a. Richard Wagner, Charles François Gounod, Popper en Johann Strauss. Na de pauze wist het aanwezige publiek het lichtere genre te waarderen uit de gelijknamige films: "Lord of the Rings" en "Forrest Gump ". Een arrangement op het legendarische "Let's the whole thing off" en het nog altijd populaire "Aquarius" uit de musical "Hair", dat speciaal door de paukenist van het VKSO voor dit programma gearrangeerd werd, sloeg goed aan.

Als slotstuk speelde het VKSO het wereldberoemde: "Lord of the Dance". Uiteraard kon een toegift niet uitblijven.

Om op eigen bodem het publiek de unieke kans te bieden om ook van dit succesvolle concert te kunnen genieten, zal het VKSO op zondagmiddag 12 februari a.s. dit concert nogmaals ten uitvoer brengen in Theater vanBeresteyn Museumplein 5 te Veendam. Aanvang 15.00 uur. Voor informatie en/ of reserveringen: www.vanberesteyn.nl of www.vkso.nu