Overslaan en naar de inhoud gaan

De Russische beer is los, ook in Veendam

Door op maandag, 6 februari, 2012 - 11:49

WINTER - De weermannen en -vrouwen noemen deze vorstperiode, de Russische beer. Een hogedrukgebied uit Rusland doet Europa bibberen van de kou. Het vriest dat het kraakt, tot wel minus 22 graden in ons land. De sloten, vijvers en kanalen vriezen dicht en er kan volop geschaatst worden. Bij de grote wateroppervlakten zoals de meren in onze provincie moet men nog wel verdacht zijn op zwakke plekken in het ijs. En met de sneeuw van vrijdag is het er niet beter op geworden, maar het neemt de pret bij jong en oud niet weg. Eindelijk kunnen de schaatsen van zolder!

De komende week wordt er veel geschaatst en worden er overal schaatstochten en wedstrijden op het ijs gehouden. Niet alleen schaatswedstrijden, maar ook de prikslee wordt van stal gehaald.

Nederland geniet, Veendam geniet. Jong en oud is te vinden op het bevroren water. Met de slee, op de schaats, met of zonder hulp, extra warme kleding aan en met koek en zopie langs de kant, kan de pret voorlopig kan niet op!

Maar niet iedereen is blij met het winterse weer. Vooral de dieren hebben erg te lijden onder deze barre weersomstandigheden. De brandweer en de dierenambulance is het afgelopen weekend meerdere malen in actie geweest om dieren op het droge te brengen.

Onze fotografen Gerard Martens en Lenze Tempel maakten een rondgang door Veendam.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum