Nieuws

Woensdag 15 februari Alheimer Cafe



CAFE - Woensdagavond 15 februari is er weer een Alzheimer Café, ditmaal in A.G. Wildervanck, Borgerspark 2 in Veendam.

Deze avond is het thema; "Omgaan met Dementie".

De gast voor deze avond is: Mw. Joke Hazenberg  Ze heeft haar praktijk, SYNCOPE, in Winschoten. In deze praktijk begeleidt en ondersteunt ze mensen met niet aangeboren hersenletsel, zoals dementie, CVA, ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson. Deze begeleiding is niet alleen gericht op de patiënt maar ook op diens omgeving, familie en naasten. Ze begeleidt dus ook de mantelzorgers.
Samen met Hilda Schipper is ze één van de trainsters voor vrijwilligers en gespreksleiders voor Alzheimer Nederland. Ook is mevrouw Hazenberg ervaringsdeskundige op het gebied van dementie. In haar eigen familie werd zij geconfronteerd met de ziekte dementie.

Gespreksleider van de avond is Hilda Schipper, geestelijk verzorger van het AGW-huis.

Iedereen die betrokken is of iets vragen wil is van harte welkom. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Om 19.30 uur begint het programma en duurt tot circa 21.00 uur.

Het Alzheimer Café Veendam is een samenwerking tussen Zorggroep Meander, Stichting Woon Zorg Service Veendam en welzijnsorgansatie Compaen. De bijeenkomsten vinden om de maand plaats in het Woonzorgcentrum A.G. Wildervanck en de Breehorn.

Vervoer nodig? Even een belletje naar Woonzorgcentrum en vragen naar Trijnie Oosterhuis, telefoon 0598 - 696750