Overslaan en naar de inhoud gaan

Nipte overwinning Veendam 1894 (zat) tegen Ezinge

Door op maandag, 30 januari, 2012 - 15:00

Tekst VV 1894

VOETBAL - Veendam 1894 boekte afgelopen zaterdag een moeizame 1-2 overwinning bij Ezinge. Door deze zege en de gunstige uitslagen op de overige velden blijven de geelzwarten meedoen om de bovenste plaatsen in de 4e klasse C.

Op de kleine maar gezellige accommodatie in Feerwerdwas van goed voetbal geen sprake, maar de strijd die beide ploegen aan de dag legden vergoedde veel. Voor rust was het duel redelijk in evenwicht, maar wist Veendam 1894 via Devran Baydar als enige te scoren.

Na de pauze ging Ezinge op jacht naar de gelijkmaker zonder dat het echt gevaarlijk wist te worden. Slecht uitverdedigen aan Veendammer zijde leidde echter na een uur spelen de gelijkmaker in. Vervolgens namen beide ploegen geen genoegen met een puntendeling, waardoor er in de slotfase genoeg te beleven viel. Hierin had Veendam 1894 over enig fortuin niet klagen. Nadat eerst de thuisploeg een enorme kans om zeep had geholpen, tikte Hedde Adam in de slotminuut de winnende treffer binnen.

Na deze wedstrijd blijft Veendam 1894 in het spoor van koploper VVS en houden de degradatiezorgen van Ezinge onverminderd aan.