Flash fors onderuit tegen Volco

Coach Henk Schreuder: " Dit soort dingen horen erbij".

VOLLEYBAL - De vrouwen van volleybalvereniging Flash uit Veendam ontvingen in eigen huis Volco uit Ommen. Eerder hadden de Veendammers al met 3-1 gewonnen van de Ommenaren, maar zo'n gegeven zegt natuurlijk helemaal niets. En als je dan ziet dat Flasch in de Parkstadhal met 4-1 verloor, dan is deze wedstrijd misschien te gemakkelijk opgepakt. Maar daar kwam ook bij dat de ploeg van oefenmeester Henk Schreuder afgelopen week niet optimaal had getraind. De setstanden waren 22-25, 16-25, 24-20, 25-27 en 22-25.

Coach Schreuder begon met Ellin Frericks op de libero plek, Sandra Laarman en Marloes Ham op de buitenposities. Marlinda Gorens en Manon van Rheenen werden geposteerd op de midposities. En Leonie Kragt moest de diagonale lijn bewaken en Esther Tunteler moest haar medespeelsters voorzien van goede- en mooie ballen. En tegenstelling tot de uitslag begon Flash vrij goed aan de wedstrijd. Spelverdeelster Tunteler gaf snelle set-ups zodat Volco moeite had om de thuisclub bij te houden.

Flash-speelster Kragt maakte een lange service serie en de thuisclub kwam op een voorsprong. Maar Volco wist de rollen om te draaien en zette de set naar hun hand. Het blok van Flash stond niet altijd goed waardoor de bezoeksters met harde aanvallen veel punten scoorden. Coach Schreuder wisselde Gorens nog voor Colinda Makken. De eerste set werd dus verloren met 22-25. 'Niet getreurd, zo begonnen we immers de vorige keer tegen Volco ook", zeiden de vrouwen van Flash.

Henk Schreuder startte weer met de beginopstelling van de vorige set en Flash was vastbesloten om alles te geven. Dit lukte niet helemaal doordat Flash veel moeite had met hun service. Vera Snoek kwam er halverwege in voor Kragt en Colinda Makken kwam binnen de lijnen voor Gorens. De pass kwam maar niet en Esther Tunteler moest de ballen overal vandaan halen. En daardoor kwam Flash nauwelijks aan aanvallen toe. Volco daarentegen wel, en maakte goed gebruik van hun sterke service. Deze set werd door Flash verloren met 16-25.

De frustratie liep steeds hoger op bij de Parkstadbewoonsters, doordat ze zo slecht speelden en toch nog steeds gedreven waren om dan met 3-2 te winnen. Makken bleef staan en Kragt kwam er weer in voor Snoek. Deze set verliep vrij goed voor Flash en ze kwamen al gauw op een 17-12 voorsprong. Ze hadden er weer zin in en wilden de set pakken. Maar toen kwam er een goede service serie van Volco's kant waar Flash veel moeite mee had. De aanval lukte ineens ook niet meer en Volco kwam steeds dichterbij.

Snoek kwam er nog in voor Laarman. Net op tijd wisten ‘de Flassies) de rollen weer om te draaien en het stond 24-20 voor Flash. De Veendamsters dachten dat ze er al waren, maar wederom een lange service serie van Volco. Flash ging gelijk op en het werd erg spannend. Toch verloor Flash deze set, met 25-27. De gastvrouwen baalden allemaal ontzettend, dit had niet mogen gebeuren. En deze frustratie zag je in de vierde set duidelijk terug.

De thuisploeg stond allemaal als eilandjes te spelen en hoe graag we ook wilde, het leek allemaal niet meer te lukken. Toch wist Flash nog een aantal blocks te maken en ging de pass wat beter. Volco begon echter uit te lopen en was eerder bij de 20 dan Flash. Christa Tunteler kwam er nog in en Flash krabbelden toch nog een beetje terug. Maar het was niet genoeg om de set te winnen. Deze set werd ook verloren met 22-25.

'We zijn geen robots', zei Schreuder na afloop van de wedstrijd. " Dit soort dingen horen erbij. Toch baalden we allemaal enorm. Maar we zien het niet te somber in, volgende week spelen we uit in Annen. We gaan er weer goed voor trainen en gaan zaterdag uiteraard voor de winst", aldus een optimistische Henk Schreuder. Door deze nederlaag staat Flash op de tweede plaats, met een wedstrijd minder gespeeld. Dus zo slecht is het niet. En dichter Bredero zei ooit: ‘Het kan verkeeren' en laten we het daar maar ophouden.