Judoka Kim Smit districtskampioen

Tekst Judoschool Veendam

JUDO - Op de districtskampioenschappen tot 20 jaar heeft judoka Kim Smit van Judoschool Veendam voor een verrassing gezorgd. Kim wist overtuigend kampioen te worden in de klasse -57 kilogram.
In de finale rekende zij af met de huidige Nederlands kampioene -17 jaar. De overige deelnemers van Judoschool Veendam kwamen ook goed voor de dag.

In de klasse -90 kilogram was er een uitstekende tweede plaats voor Lars van der Til. In de strijd om de tweede plaats scoorde hij met een schouderworp het beslissende punt. Eveneens zilver was er voor Yvette Soesbergen in de categorie +78 kilogram.
Opmerkelijk was ook de prestatie van de nog maar 15 jarige Anniek Potze die een zeer verdienstelijke derde plaats behaalde in de categorie -70 kilogram.
Daarnaast konden de Veendammers nog tweemaal een vijfde plaats noteren. Jeffrey Klein, Marco Brus en Kasper Woestenburg stonden goed te judoen, kwamen tot de strijd om het podium maar verloren helaas deze wedstrijd.
De judoka's Kim Smit, Lars van der Til en Yvette Soesbergen hebben zich met het behaalde resultaat geplaatst voor het NK in Nijmegen op 10 februari aanstaande.