Nieuws

Highlights spektakel Veendam overtreft zichzelf



Foto's Gerard Martens

HIGHLIGHTS - Het cultuurcentrum vanBeresteyn is er eigenlijk te klein voor, voor De Highlighst, de  hoogtepunten van de wekelijkse Koopavondoptredens van het afgelopen jaar. Ze komen dit weekend allemaal samen in het culturele hart van Veendam en daar komen honderden mensen op af.

Zondag is er ook nog een dag vol Highhligts met in het stralende middelpunt, initiatiefnemer Bert Kraan. Hij bedacht deze formule een aantal jaren geleden en trekt wekelijks een volle foyer en dit weekend een vol cultuurcentrum.

Onze nieuwe fotograaf Gerard Martens bezocht het evenement en maakte een mooi sfeerverslag. 


Het programma van zondag 29 januari:

14.00 uur - Toneel - Demogroep Oxygym
Een spetterende opening van de tweede High Light dag met een optreden van de demogroep van Sportschool Oxygym. Behorende tot de landelijke top op aerobic dancing brengen zij een show van de bovenste plank.

14.30 uur - Foyer - Mannenkoor Spoor Biester
Spoor Biester is een mannenkoor met 35 leden. Zelf noemen zij zich "wat oudere kwajongens" die uit louter plezier zingen onder leiding van dirigent JanVisser.

15.00 uur - Toneel - Dreimaster Deerns

Op 16 april 1997 voer een driemaster het zeegat uit met aan boord 30 dames (deerns) die nu onder leiding van dirigente-stuurvrouw Hilda van Wattum het hoogste lied zingen.

15.30 uur - Foyer - The Music Friends
Een stel voortreffelijk muzikanten die zich met hard werken hebben geprofileerd als een professionele band. Een programma van luistermuziek maar lekkere meezingers staat borg voor een gezellig halfuur.

16.00 uur - Toneel - Zanggroep Friends

Deze zanggroep is onder leiding van dirigent Willie Bolhuis in de twee jaren van het bestaan een volwaardig koor geworden met een bijzonder origineel repertoire.

16.30 uur - Foyer - Duo Dubbel G
Gerard Brunink met zijn mooie warme stem komt uit de broedplaats van mannenkoor Albatros. Gert Immerzeel, pianist met veel gevoel voor nuances maar ook een uitstekend begeleidingspianist die een solist de ruimte geeft. Met hun programma van luisterliedjes (John Denver, Robert Long, Benny Nijman enz.) hebben een naam opgebouwd in de regio.

17.00 uur - Toneel - Hink Uil en Piet Lingbeek

Hink en Piet, twee vrienden die in een jarenlange muzikale samenwerking een geweldig repertoire hebben opgebouwd. Nummers van Harry Banning, Wim Sonneveld maar natuurlijk ook het Gronings van Ede Staal.

17.30 uur - Foyer - Duo Vaart 13
Dit sympathieke stel, Jan Luuk en Richard heeft met het optreden tijdens een koopavondoptreden de harten gewonnen van het publiek. Ontspannen en schijnbaar moeiteloos brengen zij hun repertoire van Engelse en Nederlandse liedjes.

18.00 uur - Toneel - Popkoor Just4Fun

Een popkoor met 45 leden wat in 1997 is opgericht staat onder leiding van de voortreffelijke dirigent Remco Broesder. De naam Just4Fun is gekozen omdat het plezier in zingen voorop staat en de "4" duidt op het vierstemmig karakter.

18.30 uur - Foyer - Countryzanger Will Stevens

De tweede dag van het Highlight weekend wordt op de hem eigen bekende wijze afgesloten door Will Stevens. Will is een artiest die altijd te vinden is voor een gezellige muzikale avond, die met zijn protestsong over de windmolens het publiek zeker op zijn hand zal krijgen.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum