Sport

Van der Wal met het Nederlands Teamnaar Amerika



TENNIS - Sebastiaan van der Wal is geselecteerd voor het Nederlands Heren Team 50 plus, dat naar de wereldkampioenschappen voor landen tennis gaat in het Amerikaanse San Diego. Deze wereldkampioenschappen vinden van 6 tot 20 februari plaats.
Voor Van der Wal, die jaarlijks de wereldspelen voor medici speelt, is dit de tweede keer dat hij door de tennisbond is opgenomen in de nationale selectie. De eerste keer speelde hij in het Heren Team 45 plus in 2008 in Turkije.

Van der Wal is geselecteerd door de Landelijke Werkgroep Veteranentennis (LWV) om mee te doen aan deze door de International Tennis Federation (ITF) jaarlijks georganiseerde wereldbekerwedstrijden voor veteranen. De ITF verdeelt de veteranen tennissers in twee leeftijdsgroepen, te weten de "seniors" (35 tot en met 59 jaar) en de "super-seniors" (60 jaar en ouder). De twee leeftijdsgroepen zijn op hun beurt weer onderverdeeld in leeftijdsgroepen per vijf jaar ( 35+, 40+, 45+ etc.). De wereldkampioenschappen voor beide groepen vinden meestal op verschillenden locaties en tijdstippen plaats.
Naar San Diego, Amerika gaan het Dames 45, 50 en 55+ team. Bij de heren worden het 40, 45, 50 en 50+ team uitgezonden. Het Herenteam 50+ bestaat naast Sebastiaan uit Frank Janssen, Jan Pieter Noordermeer en Rob Severins.

Op de vraag of hier ook veel geld verdiend wordt, zoals bij de professionals wordt geantwoord dat behalve een bijdrage van de tennisbond voor de reis, het alleen maar geld kost. Tegelijk wordt gemeld dat Van der Wal contracten met alle zorgverzekeraars heeft afgesloten en zijn patiënten niet bang hoeven te zijn voor extra tandartskosten.