Sport

Eric ten Horn opnieuw spelregelkampioenCOVS Veendam




v.l.n.r. Hans de Groot, Eric ten Horn, Chieljan Veen en Tonny Walters

SCHEIDSRECHTER - Net als in 2010 werd Eric ten Horn (54) uit Veendam ook spelregelkampioen van COVS Veendam en Omstreken over het jaar 2011. Op vrijdag 20 januari was de finale-avond in het clubhuis "De Neutrale Hoek" op het sportpark Wildervank. Aan deze finale hebben 14 leden van COVS- groepen Veendam en Oost Groningen deelgenomen. Zij moesten eerst schriftelijke vragen beantwoorden. Daarna volgden beeldvragen, mondelinge vragen en filmfragmenten.

De behaalde punten van deze finale- avond werden opgeteld bij de punten van de maandelijkse schriftelijke vragen. Eric ten Horn kwam uit op een totaal van 358 punten. Op ruime afstand volgden Chieljan Veen (303), René Tonen (302), Henk Potze (300) en Willem Molema (299). Op de jaarvergadering van 2 april zal Eric de wisselbeker worden overhandigd. Gerlof Gils uit Winschoten eindigde met 284 punten op 7e plaats en was daarmee de beste van de groep Oost Groningen.

De hoogste score op de finale- avond werd ook behaald door Eric ten Horn, te weten 112 punten. Ook hier werd Chieljan Veen tweede met 99 punten. Hans de Groot en Gerlof Gils eindigden met 95 punten samen op de derde plaats. Hans beantwoordde de barrage- vraag het best en werd dus derde. De organisatie berustte bij Tonny Walters en hij kweet zich prima van deze taak, daarbij geassisteerd door de juryleden Jan Rendering, Elzo Piening en Aaldrik Draadjer.