Nieuws

Les trois petits cochons(De drie kleine varkens)



COCHONS - Nog maar amper drie maanden Franse les en al in staat een toneelstuk op te voeren? Ja! Leerlingen uit de klassen A1 en B1 van Winkler Prins, openbare school voor voortgezet onderwijs in Veendam, volgen een nieuwe lesmethode. Hiermee is vorig schooljaar al ervaring opgedaan.

De afgelopen maanden hebben de leerlingen onder leiding van de docenten Frans intensief aan de taal gewerkt. De resultaten overtreffen de verwachtingen van de docenten. Ze zijn trots op de leerlingen en delen dit graag met de ouder(s)/verzorger(s) en overige familieleden van de leerlingen.

Tien keer een eerste klas, tien keer hetzelfde toneelstukje, elke keer weer heel anders gespeeld en vooral tien keer een enthousiaste groep leerlingen zonder angst om Frans te spreken en met een bewonderenswaardig goede uitspraak.

Op vrijdag 20 januari voeren alle leerlingen uit deze eerste klassen tussen 16.30 en 21.00 uur in Binnenwoel aan de Raadsgildenlaan 1 volgens schema met hun klas het toneelstuk ´Les trois petits cochons´ op in het Frans. Samen met de leerlingen verheugen de docenten Frans zich op de komst van veel belangstellende ouders en familieleden.