Nieuws

Start project Goud Leven in Veendam



GOUD LEVEN - Op 10 januari gaf burgemeester Ab Meijerman van Veendam in Multi Functioneel Centrum De Breehorn in Veendam het startschot voor het project Goud Leven.
Het project heeft als doel het bevorderen van een gezonde leefstijl onder 55-plussers in Oost-Groningen. Initiatiefnemers zijn Zorggroep Meander, het UMCG, de RUG en de Hanzehogeschool.

"Veendam gaat voor goud!", vindt burgemeester Ab Meijerman van Veendam, die een van de supporters van het project is. Het project Goud Leven start vanaf 10 januari in Veendam en heeft als doel bij 55-plussers een gezondere leefstijl te bevorderen. Het accent ligt vooral op meer bewegen en gezonde voeding.

Een lokale mediacampagne zal de komende maanden 55-plussers stimuleren om gebruik te gaan maken van het bestaande aanbod van beweeg- en sportactiviteiten. Maar zij kunnen ook zelf of samen met anderen meer gaan bewegen, bijvoorbeeld door te gaan wandelen, fietsen of zwemmen. Daarnaast krijgen 55-plussers tips hoe zij op eenvoudige wijze gezonder kunnen eten. Bijvoorbeeld door elke dag fruit te eten.

Het project werkt samen met lokale organisaties en professionals, zoals de gemeente, welzijnsorganisaties, huisartsen en paramedici. Zij kunnen mensen adviseren en waar mogelijk ondersteunen om meer te bewegen en gezonder te eten.

Vanaf 10 januari zal ‘Goud Leven' bij de Veendammers onder de aandacht komen door o.a. posters, radiospotjes, de wekelijkse radio uitzending op de woensdagavond bij Radio Parkstad en de website www.goudleven.nl