Nieuws

Eerste informatieavond over glasvezelin Veendam goed bezocht



Door Reggefiber.

GLAS - Glasvezel maakt de tongen los in Veendam. Gisteravond vond de eerste informatieavond van Reggefiber plaats in cultuurcentrum vanBeresteyn. De mogelijke komst van een glasvezelnetwerk roept veel vragen op, en de eerste informatieavond van Reggefiber is dan ook goed bezocht. Inwoners van Veendam die niet in de gelegenheid zijn geweest naar deze informatieavond te komen, kunnen volgende week maandag naar de tweede informatieavond in Veendam.

Tijdens de informatieavonden van Reggefiber kunnen vragen over de voordelen en mogelijkheden van glasvezel en het aanbod van de serviceproviders worden beantwoord.

De tweede informatieavond wordt gehouden op maandag 9 januari in Hotel Parkzicht aan het Museumplein 3 in Veendam. Voor meer informatie kunnen inwoners terecht in de glasvezelwinkel, aan het Museumplein 14 in Veendam of op de speciale website: www.eindelijkglasvezel.nl/veendam.

De aanleg van glasvezel vraagt enorme investeringen. Daarom wordt het in eerste instantie aangelegd in gemeenten waar bewoners het graag zien komen. Kiest ten minste 30% van de huishoudens in het aansluitgebied van Veendam een glasvezelabonnement bij één van de serviceproviders, dan zal Reggefiber alle huishoudens binnen het aansluitgebied van een aansluiting op glasvezel voorzien.

Reggefiber is een jong bedrijf met een gezonde ambitie en een duidelijk doel: zoveel mogelijk huishoudens in Nederland aansluiten op glasvezel. Met een typisch Twentse nuchterheid pakt Reggefiber zaken aan. Sinds de oprichting in 2005 houdt Reggefiber zich bezig met een grootschalige uitrol en exploitatie van een open glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben ruim 850 duizend huishoudens directe toegang tot het glasvezelnetwerk. Reggefiber is in zo'n 150 gemeenten actief, waardoor een tiende van de Nederlandse huishoudens beschikt over het toekomstvaste netwerk. En dat netwerk breidt zich elke dag verder uit.