Sport

Indoor Veendam Publiek geniet van een dag vol dressuur



Christa Laarakkers-Larmoyeur domineert dressuurklasses

ZUIDBROEK - Voor volle tribunes zijn op 4 januari de dressuurwedstrijden in de klasse ZZ licht, zwaar en lichte tour verreden. Ook het avondprogramma met de kür op muziek trok veel bezoekers. De tribunes zaten volledig vol. Net als vorig jaar domineerde Christa Laarakkkers- Larmoyeur de dressuurrubrieken. Tijdens een clinic presenteerde Adelinde Cornelisen haar nieuwe paard Gallahad (voorheen Molenkoning's Travers). Cornelissen heeft het Grand Prix-paard gekocht met het oog op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

In de dressuur klasse ZZ Licht en ZZ-Licht Kür op muziek won Vai Bruntink met Annebeth. In de dressuur klasse ZZ zwaar en ZZ zwaar kür op muziek de winst naar Christa Laarakkers- Larmoyeur met Aston Martin Nl. Met Uphill won zij ook de lichte tour. Alle rubrieken won de amazone uit Winschoten met overmacht. In de dressuur klasse Kür op muziek - Lichte Tour moest Christa Laarakkers-Larmoyeur met Uphill genoegen nemen met een 2 de plaats. Deze klasse werd gewonnen door Adelinde Cornelissen met Ulissa.

Christa Laarakkers-Larmoyeur gaf als afsluiting van de avond nog een show met Ovation. Zij reed de kür op muziek waarmee zijn tijdens de wereldbekerwedstrijd dressuur in Stockholm uitstekend presteerde.

De volledige uitslagen zijn te vinden op www.indoorveendam.nl.