Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwjaarsvisite gemeente VeendamThomas Kaldijk Veendammer van het jaar 2011

Door op woensdag, 4 januari, 2012 - 12:43

Door Jacob Kuipers, Henk Gibcus, Henk Drenth

VEENDAMMER VAN HET JAAR - Op nieuwjaarsdag werd in cultuurcentrum vanBeresteyn de nieuwjaarsparty gehouden van de gemeente Veendam met daaraan gekoppeld de verkiezing van de Veendammer van het jaar. Deze prijs krijgt degene die een positieve bijdrage levert of heeft geleverd aan de samenleving. En de inwoners van Veendam mochten hun stem daarop uitbrengen, middels een goed onderbouwde brief over de persoon in kwestie.


Welkom gasten nieuwjaarsreceptie door Inge Scheper

Burgemeester Ab Meijerman van Veendam opende het ‘bal' met zijn traditionele nieuwjaarsspeech. Deze keer ging het over de bezuinigingen en de eurocrisis die Nederland in de greep houdt. En ook de gemeente Veendam ontkomt er niet aan. Met andere woorden De portemonnee wordt dunner voor de bevolking van Veendam. Naast het traditionele handjesschudden en een paar drankjes op de koop toe kon het feest beginnen. Dat deze verkiezing aanslaat in Veendam is dus een feit.


Nieuwjaarstoespraak burgemeerster Meijerman

Het is de vijfde keer dat de Veendammer van het jaar wordt gehouden. De eerdere winnaars waren: Bart Kloosterhuis (2007), Wim Dussel (2008), Bert Kraan (2009) en Ina Norder (2010). En ook deze keer kwamen de bezoekers weer massaal naar het cultuurcentrum. Er waren deze avond toch een paar wijzigingen in het progamma. Bij binnenkomst en tijdens de show werd iedereen stiekem op de foto gezet en men kon zich later terug zien op een groot scherm. En deze nieuwste vondst heet met een ‘duur' woord live beaming fotografie. Ook het decor van deze avond zag er anders uit.


De 11 genomineerden

Burgemeester Meijerman opende zijn toespraak nu in de foyer. Daarna moest de hele meute naar de grote zaal waar de artiesten hun kunsten vertoonden. Ook wat de muziek betrof heeft de gemeente Veendam het over een andere boeg gegooid. De oudere garde kwam niet meer voor het voetlicht, maar het jonge spul stal de show in vanBeresteyn. Er waren optredens van Mindrush, the Luke band en ook van Jody Berghuis, bekend van The Voice of Holland. Zij zorgden voor een verrassende afsluiting van het nieuwjaarsfeest.


Bekendmaking van de Veendammer van het jaar 2011

Ook de verkiezing van de Veendammer van het jaar verliep iets anders. De genomineerden stonden in een rij voor het podium. En juryvoorzitter Anky Beenen stelde ze allemaal aan het publiek voor. En de winnaar werd Thomas Kaldijk van Radio Parkstad. De stem van disjockey Kaldijk schalt wekelijks door de microfoon van Radio Parkstad. Om zijn fans van alle rangen en standen te boeien met zijn muziek.


Nieuwjaarsfeest met Luke & Band, Mindrush en Jody Berghuis

De 11 genomineerden waren: Jos Jager, Heidi Wiegman, Stichting Wildervank-Wildervanck, Jeroen Groenewold, Fred van Loenen, Henk Biemolt, E.J.M. Zondag, Lubertus Leutscher, Willem van der Werf, Harrie Hartsema en Thomas Kaldijk.



Voor meer foto's, zie ons fotoalbum