Overslaan en naar de inhoud gaan

Fototentoonstelling Gouden handen helpen Zorgin De Breehorn.

Door op donderdag, 5 januari, 2012 - 17:21

BREEHORN - Donderdagmiddag opende wethouder Klaas Steenhuis van de gemeente Veendam de fototentoonstelling "Gouden handen helpen Zorg" in het Multifunctioneel Centrum De Breehorn in Veendam.

De tentoonstelling "Gouden handen helpen Zorg" brengt de helpende handen van de vrijwilliger binnen de zorg in beeld. Vrijwillige hulp die nu en in de toekomst niet meer weg te denken is.

Door de groei van het aantal kwetsbare ouderen neemt de zorgvraag toe en professionals hebben hieraan hun handen vol. Vrijwilligers kunnen aan een cliënt extra tijd en aandacht geven. Bijvoorbeeld samen een spelletje doen, foto's bekijken, voorlezen, helpen met eten, vervoer verzorgen, een uitstapje of samen een boodschap doen.

De fototentoonstelling is onderdeel van de campagne "Gouden Handen" die door ActiZ, de branche organisatie voor Zorgondernemers, is opgezet. ActiZ ziet een toekomst waarbij de eigen regie van de cliënt én de ‘samen redzaamheid' een hoofdrol krijgen. Dat wil zeggen dat de cliënt samen met zijn eigen sociale netwerk en de professionele zorg bepaalt hoe zijn zorg er uit ziet. Vrijwilligers spelen daarin een wezenlijke rol. De campagne is bedoeld om de werving en het samenspel met vrijwilligers verder te professionaliseren. De toekomst van de zorg is nauw met hen verbonden.

De Breehorn is een bruisend en gezellig woonzorgcentrum in Veendam. Het woonzorgcentrum is een Multifunctioneel Centrum van de wijk Veendam Centrum. Het is een multifunctioneel zorgcentrum, wat betekent dat in hetzelfde pand andere instellingen zijn gehuisvest, zoals o.a. Kinderopvang Meander, NOVO en Compaen. Woonzorgcentrum MFC De Breehorn is onderdeel van Zorggroep Meander.