Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendammer van het Jaar 2011:muziekliefhebber en radioman Thomas Kaldijk

Door op zondag, 1 januari, 2012 - 20:47

VEENDAMMER - Tijdens het nieuwjaarsfeest van de gemeente Veendam is de Veendammer van het Jaar 2011 bekend gemaakt. De keuze van de jury, onder voorzitterschap van Ankie Beenen, is dit jaar gevallen op Thomas Kaldijk.

Volgens de jury is Thomas Kaldijk een sprekend voorbeeld van Veendammer van het Jaar. Een man die al sinds ruim 14 jaar met hart en ziel een breed publiek in en rond Veendam aan zich weet te binden middels zijn wekelijks muziekprogramma voor de lokale omroep Radio Parkstad. Een muziek programma dat hij zelf samenstelt en presenteert. Een programma dat zich door de jaren heen mag verheugen op een steeds groeiende belangstelling. Dit onderstreept de waardering voor zijn werk.

Tijdens de live uitzendingen, één keer per maand, komen er gasten uit binnen en buitenland naar Veendam toe. Eenmaal hier worden ze warm onthaald. Zodat het optreden in Veendam een blijvend fijne herinnering wordt en men graag weer terug komt naar Veendam. Gasten uit het verre buitenland worden bij de Veendammer van het Jaar en diens vrouw thuis belangeloos onthaald op een maaltijd en of onderdak gedurende hun kortstondige verblijf in Veendam.

Naast de buitenlandse artiesten komen er ook vele Nederlandse en Groninger singer-songwriters langs. Voor allen is het programma een prachtig podium. Via internet live stream is er veel te horen en te zien van zijn wekelijkse programma Blueprint. Kortom een Veendammer die met zijn liefde voor "de rootsmuziek" Veendam tot ver buiten de gemeentegrenzen uitdraagt.

De jury was onder de indruk geraakt van zijn vele jaren lange inzet, van zijn bescheidenheid en zijn niet aflatende enthousiasme en heeft daarom de eretitel Veendammer van het Jaar uitgereikt aan Thomas Kaldijk.